{ads}

HIDE

Viimased

latest

Rabarberi Brita, peaaegu...

Kook on inspiratsiooni saanud Brita koogist, kuid biskviit sai tehtud osaliselt odrajahuga ja ilma võita  ning vahukoor sai segatud poolek...

Kook on inspiratsiooni saanud Brita koogist, kuid biskviit sai tehtud osaliselt odrajahuga ja ilma võita  ning vahukoor sai segatud pooleks kohupiimaga. Biskviidi sisse sai peidetud ka rabarberi tükid, mis lisavad koogile veidi hapukust.


Vaja läheb:
3 suurt muna või 4 väikest muna + 3 munavalget beseekihile
2 dl suhkrut biskviidile + 2 dl suhkrut beseekihile + 1-2 spl vahukoorele
2 dl nisujahu
1 dl odrajahu
1 tl küpsetuspulbrit
200 ml vahukoort
200 g vanilliga kohupiima
2 rabarberivart
 
 Tee nii:
Koori ja viiluta rabarber. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks ning nirista vahustamist jätkates juurde 2 dl suhkrut. Nüüd valmista biskviit. Selleks vahusta munad tugevaks vahuks. Sega juurde eelnevalt segatud jahud, suhkur ja küpsetuspulber. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja lusikaga laiali. Taigen jääb üpris õhukese kihina. Lao rabarberitükid taignale. Kõige peale määri munavalge vaht. Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minutit. Kui kook on jahtunud, siis lõika see pooleks. Vahusta vahukoor 1-2 spl suhkruga vahtu ja sega juurde kohupiim. Määri segu ühele koogipoolele ning teine koogipool tõsta peale.

Kogus: 10 - 12 tükikest. 

Avaldatud autori loaga

Kommentaare ei ole