{ads}

HIDE

Viimased

latest

Murelik ema soovib teada, kas ta teeb valesti, kui keelab oma 15-aastasel tütrel dieeti pidada

 Redditi foorumis küsis üks murelik ema teiste arvamust, kuna tema 15-aastane tütar on otsustanud hakata dieeti pidama, valides sel...

 Redditi foorumis küsis üks murelik ema teiste arvamust, kuna tema 15-aastane tütar on otsustanud hakata dieeti pidama, valides selleks madalakalorsusega dieedi. Ema aga ei leia, et see oleks õige tema vanuses. 


 


Sotsiaalmeedia võib tekitada toitumishäireid ja komplekse noortes neidudes. Ilukultus muudab tüdrukud haavatavateks. Paljud arvavad, et neid võetakse seltskonda paremini vastu, kui nad suudavad end saada ideaalkaalu. Üks ema palus teiste nõu Redditi foorumis, soovides teada saada, kas ta on halb ema, kui ta keelab oma 15-aastasel tütrel dieedipidamise. 

"Ma olen ise 44-aastane naine, mul on 15-aastane tütar, kelle nimi on Marie. Marie ei ole oma kehakaaluga rahul ja küsis minult, kas ta võiks teha madalakalorsusega dieeti. Ma ütlesin talle, et ma ei leia, et tema vanuses neiu peaks üldse mingit dieeti pidama, et ta on väga ilus just sellisena nagu ta on. Sellest ajast aga tütar mossitab nüüd ja heidab mulle ette, et mina tahangi, et ta oleks samamoodi ülekaalus nagu mina isegi.  

 

 

AITA for not allowing my daughter to diet?
byu/Smart_Alfalfa_8348 inAmItheAsshole


"Mu mees ütles, et ma peaksin laskma tütrel teha seda, mida ta tahab."

Ema selgitab seejärel, et ta katsub valmistada tervislikke toite ehkki selliseid õhtusööke, mis maitseksid ka Marie kahele nooremale vennale ja õele, on raskem valmistada. 

"Me sööme tervislikku toitu kodus, palju puu- ja köögivilju. Ent ma tunnistan, et ainult aedviljadest ma ka toitu ei tee. Mariel on nooremad vennad ja õed, kes ei ole harjunud kõike sööma. Marie on minu peale pahane, sest ma ei luba tal madalakalorsusega dieeti pidada, minu mees aga ütleb, et ma peaksin laskma tütrel teha oma tahtmist. " 

 

 

Ema lisab juurde, et Marie on täiesti normaalses kehakaalus : ta kaalub 68 kilo  ja on 1.63 cm pikk. Samuti ütleb ema, et ta viis Marie ka arsti juurde, kes kinnitas sama. Marie teeb ka sporti ja on kehaliselt aktiivne. Marie soov on aga süüa vähem, kui 1200 kalorit päevas selleks, et kaalu kaotada. 

Lugejad aga katsuvad murelikku ema maha rahustada.

"Teie tütar on täiesti normaalkaalus ja teeb lisaks sporti.", ütleb üks. 

"1200 kalorit on ikkagi liiga vähe kasvueas teismelise jaoks. Koolis käimise ja spordiga tegelemise jaoks on tal vaja energiat, kõige parem oleks viia tüdruk toitumisnõustaja juurde. "Kommentaare ei ole