{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sõber ütles teismelisele poisile, et tema ema küll ei käsi tal naistetöid kodus teha

 Redditi foorumis küsis üks ema teiste arvamust, et teada saada, kas ta oli olnud oma poja vastu ebaõiglane. Nimelt keeldus poiss s...

 Redditi foorumis küsis üks ema teiste arvamust, et teada saada, kas ta oli olnud oma poja vastu ebaõiglane. Nimelt keeldus poiss sõbra mõjutusel tegemast edaspidi "naistetöid" kodus.


 


Igal perel on omad reeglid kodus, oma toimimisviis ja  omavaheline suhtlemismuster. On peresid, kus lapsed aitavad iga päev lauda katta, nõusid koristada, nõudepesumasinat tühjendada, põrandaid pühkida ja pesta. Redditi foorumis küsis teiste arvamust üks 41-aastane ameerika ema, kes kasvatab üksi oma kolme poega. Kaksikutest poisid on 12-aastased, noorem poeg aga 10-aastane. Kui poisid teda majapidamistööde tegemisel aitavad, annab ta poistele 10 eurot. 

"Minu puhul see süsteem toimib, sest poisid on alati kõik ära teinud, mis ma olen neilt palunud."

 

 

Probleem seisneb aga selles, et hiljuti leidis aset üks juhus, kui üks tema kaksikutest ei tahtnud enam teha mitte midagi. Ühel ilusal päeval, peale seda, kui poiss oli trepi puhtaks pühkinud, läks ta oma sõbra juurde videomänge mängima. Ta mainis sõbrale, et oli just treppi pühkinud, selle peale ütles aga sõber, et õnneks tema vanemad ei sunni teda naistetöid tegema. 

Poiss rääkis sellest oma emale, kes katsus pojale selgeks teha, et kodu koristamine ei ole üksnes naiste töö. Ta rääkis samuti, et igas peres on omad kombed ja oma harjumused, aga nende peres on nii, et kõik aitavad koristada. 

Ent see ei muutnud midagi, sest järgnevatel päevadel keeldus poiss kategooriliselt sõrmegi liigutamast, kui ema palus tal midagi teha. Tema jaoks oli koristamisest saanud töö, mida ainult naised peavad tegema. 

 

 

Kui siis jõudis kätte päev, mil poisid said tasu tehtud töö eest, said teised poisid mõlemad 50 dollarit ja see poiss, kes ei tahtnud midagi teha ülejäänud kolmel päeval, sai tasu ainult kahel esimesel päeval tehtud töö eest ehk siis 20 dollarit. Poeg ise peab seda ebaõiglaseks.


Isa astus oma poja kaitseks välja

Poeg helistas oma isale, kes astus tema kaitseks välja. 

"Mu endine mees helistas mulle, et öelda seda, et ma ei oleks tohtinud anda poisile ainult 20 dollarit. Et kuidas ma ei mõtle selle peale, kuidas poiss ennast tunneb, kui tema vennad said palju rohkem raha. Ma selgitasin talle, et teised poisid tegid kõik, mis ma neilt palusid ja töötasid 5 päeva, seega said nad ka vastavat tasu tehtud töö eest. ", selgitas ema. Ta lisas veel, et endine mees ütles, et ta on südametu inimene, kes alandab nende poega.

 

 

Seega pöördus murelik ema Redditi kasutajate poole, et teada saada, kas ta oli tõesti olnud ebaõiglane oma poja vastu. Ent kasutajad kinnitasid talle, et ta oli tegutsenud nii nagu peab ehkki maksta 10 dollarit päevas lastele tehtud töö eest on ehk natuke liiga palju. 

"Päris elus makstakse ka ainult tehtud töö eest. Ent 10 dollarit päevas on ikka väga hästi makstud! ", kirjutas üks kasutaja. 

"10 dollarit päevas sellises vanuses lastele?!?", lisas teine.

Kolmas aga kirjutas : " Te tegite väga õieti, et selgitasite kõik ilusti oma lapsele lahti. Nii peabki!"

Kommentaare ei ole