{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas tänapäeval on raskem lapsevanem olla, kui 50 aastat tagasi?

  foto : unspash / Izzy Park     Paljud tänapäeva lapsevane...

 

foto : unspash / Izzy Park

 

 

Paljud tänapäeva lapsevanemad leiavad, et liiga palju on ettekirjutusi selles osas, kuidas peab käituma ja mida peab tegema, nad on veendunud, et tänapäeval on lapsevanemaks olemine palju keerulisem, kui meie vanemate ajal. On see ka päriselt nii?

Väike Maria vastab oma emale nii : "Sa ei tohi nagunii mulle midagi teha, sest sul ei ole õigust mulle laksu anda, tutistada ka ei tohi! Ma koristan oma toa siis ära, kui mul on selleks aega!" 

Kerli ütleb, et see võtab teda täiesti nõutuks, sest ta ei tea enam ise ka, kuidas oma tütart kasvatada. Ta peab iga päev maadlema oma 9-aastase lapsega, kes teab oma õigusi paremini, kui tema. 

 

 

"Ma ei teagi enam, mida teha. Ma tahaksin, et ta aitaks ka kaasa ja koristaks vähemalt oma toa ära. Ma katsun talle selgeks teha, et ta ei ela ainult siin vaid me oleme üks pere aga iga kord kordub sama lugu ja iga kord läheme me sellepärast tülli. Ma tunnen, et ma ei jaksa enam. Ma olen niigi väsinud oma töö pärast, peale tööd katsun ruttu poest läbi käia, kodus on mitu asja ees ootamas ja siis laps ka ei kuula sõna. Mul on tunne, et ma olen halb ema ja ma lihtsalt ei oska! Minu ajal kuulasid lapsed rohkem oma vanemate sõna. Meie vanaisad pidi käima nööri mööda ja kodus valitses range kord. Tänapäeva laps ei kuula sõna, kui ta ei taha, siis ta ei taha ja oma õigustest on ta teadlik." ohkab Kerli lõpetuseks. 

Mida teete teie ja kuidas teie oma laste kasvatamisega toime tulete meie kiiresti muutuvas maailmas? 

Kommentaare ei ole