{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toksilise/ nartsissisist inimese sõnavara (soovitused, kuidas talle vastata)

foto : unsplash / Nathan Dumlao      Toksiline inimene ...

foto : unsplash / Nathan Dumlao

 

 

 Toksiline inimene oskab inimestega manipuleerida. Ta oskab teisi ära kasutada ja nende tunnetega mängida. Ta tekitab pingelise ja raske õhkkonna oma pidevate märkustega. Tegelikult on alati võimalik selle vastu midagi ette võtta. 

Toksiline nartsissist on endast väga heal arvamusel. Ta tahab teist inimest endale allutada. Tema eesmärk on domineerida teise üle ent samuti teda alandada nii kaua, kuni teine hakkabki endas kahtlema. 

Ta tunneb rõõmu, kui saab näha teist kannatamas. 

Et mitte sellise inimese võimusesse sattuda, on vaja selgeks teha, kellega sul tegemist on ja seejärel otsida võimalust tema haardest pääseda.


Milliseid lauseid kasutab toksiline nartsissist kõige rohkem? 

 

 

"Ole üldse õnnelik, et ma sinuga olen."

Mida ta sellega öelda tahab? Et ta on sinust üle ja see, et ta sinuga nõustub olema, on juba ise suur teene, sest seejuures ei unusta ta, kes oled sina ja kes on tema. Ilma temata (vähemalt nii arvab tema) oleksid sa mitte keegi, täiesti üksi ja kõigi poolt mahajäetud. 

 

"Ilma minuta poleks sa mitte keegi."

Nartsissist on oma ohvri enese võimusesse saanud ja eraldanud ta kõikidest teistest. Tema ohvril ei olegi kuhugi minna ehkki see oleks ainus võimalus. 

 

"Ma pole kunagi midagi sellist öelnud, ära võta kõike sõna-sõnalt."

 Selliste sõnade peale hakkab inimene ise ka kahtlema oma selges mõistuses ja tunneb veelgi suuremat segadust.

 

 

 

"Sa tead väga hästi, et ma ei mõtelnud seda, seega ära mängi lolli."

Nartsissist katsub mängida oma ohvri tunnetega. Teiste sõnadega katsub ta talle öelda : "Ära tee ennast lollimaks, kui sa seda oled." 


"Ma olen ainuke, kes sind armastab, ilma minuta pole sul midagi."

Nartsissist upitab end selle lausa abil kõrgemale, kui ta seda on. Tegelikult on kõik armastusest kaugel, sest nartsissist ise ei saaks ilma ohvrita hakkama. 


Kuidas sellisele inimesele vastata? 

Psühholoogi sõnul on kõige parem vastus vaikimine. Nartsissist eeldab, et tal on alati õigus. Ta on kaval ja läbinägelik, ta oskab rääkida ja mäletab kõike. Oma vaimse tervise huvides on parem lahkuda. Nartsissistile ei tunnista end kunagi süüdi. Alati on teised kõiges süüdi.

Kommentaare ei ole