{ads}

HIDE

Viimased

latest

Noor ema pani paika reeglid kõikide nende jaoks, kes tahavad tema beebit näha (inimene peab olema vaktsineeritud ja kandma maski)

foto : unsplash / Zacj Luchero     Üks noor ema tekitas Tik...

foto : unsplash / Zacj Luchero

 

 

Üks noor ema tekitas TikToki platvormil suuri lahkarvamusi ja erimeelsusi, olles pannud pannud kõikidele lähedastele, kes tahavad tema beebit näha, paika kindlad reeglid. Mõned leiavad, et ta läks liiga kaugele. 

Kristen on 27-aastane noor naine, kes sünnitas hiljuti oma esimese lapse Ezra. Loomulikult soovisid tema lähedased ja sõbrad uue ilmakodanikuga kohtuda, et jagada vanemate rõõmu. 

Ent noor ema pani paika kindlad reeglid, millest peavad kinni pidama kõik, kes tahavad last näha. 

foto : irefusetorot/TikTok

 


 

Need, kes ei pea reeglitest kinni, ei ole oodatud meie koju ja seda halvem neile. Reeglid pani Kristen paika koos oma abikaasaga juba oma raseduse ajal. Nende punktide seast võib lugeda näiteks reegleid, mis puudutavad käte pesu, vaktsineerimist ja maski kandmist.

Kuna nimekiri läks väga pikaks, koostas Kristen PowerPointi keskkonnas 12-slaidiga esitluse. 

Kristen leiab, et inimesed unustavad nii tihti, kui tähtis on vastsündinuid kaitsta. Kristen aga teiste soovitusi ja nõuandeid ei vaja, ta tõi selle eraldi välja. Ta ütles kohe ära, et nende koju vastsündinud vaatama ei ole oodatud need, kes ei pea reeglitest kinni. Paljud on tõstnud protesti ega ole rahul. Aga on ka neid, kes peavad kinni noorte vanemate soovidest. 

Reeglid aga, mis noor ema paika pani, on üsna ranged. Näiteks on keelatud beebile musi tegemine. Sest beebi immuunsüsteem ei ole veel täielikult välja arenenud, et võidelda igasuguste pisikute vastu. "Me mõistame, et see võib valmistada pettumust, aga palun ärge musitage last meie selja taga."

 

foto : irefusetorot/TikTok

 

 

 

Teised reeglid puudutavad kätepesu enne beebi puudutamist ja samuti seda, et kõik, kes tahavad beebit näha peavad olema ajakohaselt vaktsineeritud. "Kui sa oled haige, siis jää koju. Ezra tervis on meie jaoks kõige tähtsam."Seejärel tulid teised punktid, mis olid natuke lihtsamad. Näiteks nendele, kes tahtsid last haiglas näha, määras ta külastusaja pikkuseks 20 minutit. Palatisse lubas ta korraga ainult 2 inimest. 

Koju jõudnuna soovisid noored vanemad, et keegi ei külastaks neid vähemalt 8 nädala jooksul, mis oleks vajalik, et nad jõuaksid harjuda oma uue eluga. Samuti teatasid vanemad, et selle aja jooksul ei osale nad ka perekondlikel sündmustel, vähemalt mitte nii kaua, kuni Ezra pole vaktsineeritud.

"Ainult emme ja issi võivad vahetada Ezra mähkmeid, nii kaua, kuni me pole kelleltki seda palunud. Kätepesu kohta oli lisatud ka selline palve, et käsi tuleb pesta seebi ja veega ka siis, kui nad last ei puuduta. Kui keegi tahab aga last sülle võtta, peab ta uuesti käed ära pesema seebi ja veega, mitte kasutama selleks antiseptilist kätegeeli. Antiseptilisest kätegeelist üksi ei piisa. 

"Ära kasuta välku pildistamisel!". "Kui beebi hakkab nutma, anna ta emmele või issile tagasi. ". "Tugevaid parfüüme ega lõhnastatud kehatooteid ei tohi kasutada."

Mis puutub beebi hoidmisse, siis oli kirjas selline punkt : "Beebit tohib süles hoida ainult istudes."

 

 

Ja kui keegi teine tahab beebit hoida, peab ta andma lapse kõigepealt emme või issi kätte tagasi ja nemad annavad lapse järgmise inimese sülle. 

Ent Kristen ütleb, et ta oli šokeeritud sellest, kuidas teised emad reageerisid nende reeglitele. Nemad tegid seda ju üksnes selleks, et oma last kaitsta. Kui ta suutis aga teisigi vanemaid inspireerida sama tegema, siis seda parem. 

Ezra on nüüd poole aastane ja täiesti terve laps. Kristen ütles, et kui neil peaks uus laps sündima, paneks ta paika samad reeglid. 

Tema TikToki postitust kommenteeriti üle 13 000 korra, üks ema kirjutab, et see on lausa ime, kuidas tema on suutnud oma 6 last üles kasvatada ilma nende reegliteta. 

Üks tervisetöötaja kiidab aga noori vanemaid öeldes, et see on väga arukas tegu. 




Kommentaare ei ole