{ads}

HIDE

Viimased

latest

"Ma olen 71-aastane, aga välja näen 40 tänu kolmele toidule."

foto : unsplash / Andreea Boncota      Wendy Ida hakkas oma...

foto : unsplash / Andreea Boncota

 

 

 Wendy Ida hakkas oma tervise eest hoolitsema 40ndates eluaastates, ta jagab ka teistele nõuandeid, kuidas hoida oma keha ja vaimu noorena. 

Naine, kes on 70-aastane, aga välja näeb nagu oleks tal aastaid kõigest 40! Ameeriklanna Wendy Ida on elutreener ja auhinnatud kulturist ning lisaks mitme bestselleri autor. Tervislike eluviiside viljelemist alustas ta 30 aastat tagasi Californias, olles just väljunud ühest raskest suhtest. 

Wendy Ida oli sel ajal 40-aastane ülekaaluline naine nii nagu kõik teised naised tema suguvõsas. Ta oli ise veendunud, et kuna süüdi on geenid, ei saa ta selle vastu ise võidelda. Ent ta otsustas siiski minna spordiklubisse.  

 

 

"Ma töötasin raamatupidajana sel ajal ja kuna kõik rääkisid, et lähevad spordiklubisse enne või peale tööpäeva, otsustasin ma vähemalt proovida.", räägib Wendy oma lugu ameerika meediaväljaandele Parade. 

 

 

Alguses ei kandnud tema pingutused vilja. Ta jooksis jooksulindil, tegi jõuharjutusi ent tema keha jäi samaks. 

"Siis, ühel päeval pakkus treener välja, et tuleb mulle appi. Tema õpetaski mulle, kuidas kangi tõsta ja kuidas treeningmasinaid kasutada. "

Ning imed hakkasidki juhtuma. 

"42-aastasena oli mu tervis palju parem, kui kunagi varem. Lisaks olin ma energiat täis, hoopis teise meelelaadiga. Ma olin palju lõbusam, paremas tujus, vabam ja muretum. Ma elasin lõpuks ometi." 

 

 


Wendy Ida otsustas saada treeneriks, et aidata teisi - 2 Guinessi rekordit! 

Inspireerituna oma isiklikest edusammudest, otsustas Wendy Ida hakata treeneriks, et aidata ka teistel oma elu muuta. Sellest hetkest alates ei peatanud enam miski teda.

"57-aastasena otsustasin ma hakata tegelema kulturismiga. Kui ma sain 60-aastaseks, oli mul juba 2 Guinessi rekordit! Uute fitnessiga seotud väljakutsete vastuvõtmine ja enda proovilepanek lisas mulle ainult enesekindlust ja rõõmu juurde. See muutis tõesti mu elu. " 

 

 

Wendy Ida sõnul peitub tema tervise ja heaolu saladus peamiselt toitumises. Ta sööb palju puu- ja köögivilju ning samuti kalatoite. 

"Ma ei pea ühtegi dieeti, ent söön nii nagu süüakse Vahemereäärsetes maades, mille kohta on teaduslikult tõestatud, et selline toitumisviis alandab südame-veresoonkonna haiguste riski ning pikendab eluiga. "


Vananemine võib samuti tähendada seda, et inimene muutub tugevamaks

Mis puutub spordi tegemisse, siis on Wendy Ida veendunud, et selleks, et end vormi saada, ei ole vanust. Tema soovitus on leida selline treener, kes näitab sulle, kuidas kasutada treeningmasinaid. "See muudab kõik!", on Wendy sõnad. Ta lisab veel, et jõutreening on eriti oluline vananevate inimeste jaoks, kaitstes luude tervist.

Wendy Ida on küll 71-aastane, ent teeb trenni 6 korda nädalas, tehes ühel päeval alakeha- ja teisel päeval ülakeha treeningut. Samuti teeb ta kardiotreeningut selleks, et oleks lõbusam.  

 

 

"Tähtis on leida võimalus, et liikuda iga päev võimalikult palju. Näiteks aias nokitsemine, looduses jalutamine või isegi ujumine on suurepärasteks vahenditeks, mis aitavad keha liigutada. "

Samuti soovitab ta hoida meelt avatuna ja olla teadmistehimulisem. Igal aastal on ta võtnud endale eesmärgiks õppida midagi uut nagu näiteks Hispaania keelt või uut ujumisstiili. 

"Uute asjade proovimine aitab olla ärkvel. Vananemine ei pea võrduma tingimata sellega, et inimene on nõrgem ja õrnem. Vananemine võib samuti tähendada, et inimene muutub tugevamaks ja elavamaks. Kõige olulisem on teha algus. See esimene samm võib muuta su elu. " ütleb ta lõpetuseks. 


Kommentaare ei ole