{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad toksilisele ämmale

foto : pexels / Pixabay      Pealetikkuvatest ämmadest on i...

foto : pexels / Pixabay

 

 

 Pealetikkuvatest ämmadest on isegi anekdoote ent kas ämmad tegelikult on ikka nii halvad? See sõltub sellest, kas järgmised punktid peavad paika sinu ämma puhul või mitte.


1. Sinu ämm on passiiv-agressiivne

Konkreetsemalt tähendab see siis seda, et su ämm on silmakirjalik sinu suhtes. Ta naeratab sinu ees ent teeb sind maha selja taga. Ta teeb seda oma poja pärast, kellest ta hoolib ja kelle heaolu tema jaoks kõige tähtsam. Ta hoiatab oma poega sinu suhtes, tehes talle märkusi sinu hoiaku, iseloomu, riietuse ja muu kohta, mis talle ei meeldi. Ta jätkab nii kaua, kuni on suutnud sinu ja su mehe omavahelised suhted sassi ajada. Toksiline ämm on sageli ka toksiline ema, kes kaitseb liialt oma poega, on kasvatanud lapse, kes temast sõltub ja kelle eest ta on harjunud alati otsustama. Niimoodi ei pea tema laps ise midagi otsustama ja samuti ei ole tal kunagi millestki puudust. 

 

 


2. Sinu ämm kohtleb poega nagu oleks see tema mees

Kui su ämm peaks olema lahutatud või üksi, võib ta nõuda, et poeg leiaks tema jaoks kogu aeg aega. Ta tahab oma poja tähelepanu, mis siis, et sina pead sellepärast kannatama. Konkreetsemalt tähendab see siis seda, et ta võtab poja käe alt kinni, kui te jalutamas käite ja teeb nii, et sina jääksid kaugele taha neist nagu üleliigne tarbeese, mida vaja ei lähe. Ta istub oma poja kõrvale, hoolitsedes emalikult tema eest. Ta helistab pojale, kui lambipirni on vaja vahetada. Ta kurdab pojale oma terviseprobleeme ja seda nii  nagu mõtleks ta juba varsti teie juurde sisse kolida, et poeg saaks tema eest paremini hoolitseda. Ta tekitab pojas süütunnet, pannes teda ebameeldivasse olukorda, kuna poeg peab edaspidi kahe naise vahel valima. 


3. Sinu ämm oli väga hea ema oma pojale

Vähemalt tema ise on sellisel arvamusel. Need on tema sõnad. Sinus tekitab ta aga süütunnet. See sai alguse kohe esimese lapse sünniga. Või siis juba raseduse ajal. Varem oli su suhe ämmaga enam-vähem viisakas, korraga aga muutus tema hoiak sinu vastu. Ta hakkas sulle omadest kogemustest rääkima, jagas sulle nõuandeid ja soovitusi, mille puhul tegelikult oli tegemist hästi varjatud etteheidetega. Tema ajal oskasid lapsed  seda ja teist teha. Tema ajal magasid beebid kõhuli ja tema poeg on täiesti elus hoolimata sellest. Tema ajal ei kantud lapsi nii palju süles, nii hellitatakse lapsed ära. Tema ajal anti lastele laksu, see oli täiesti loomulik kasvatuse osa. Ja nii edasi. Kõik need nõuanded on tegelikult etteheited, et sa ometi aru saaksid, et tal on õigus. Kulla inimene, kas sa siis ei tea! Sinu mees pole kunagi mitte milleski süüdi, ta on ju lõppude lõpuks meesterahvas. 

 

 


4. Sinu ämmal on hea maitse

Kulla inimene, kas sa siis ei tea, et kollane värv ei sobi kokku rohelisega. Kus sa ometi oled näinud, et nii tehakse. Kes sind on õpetanud niimoodi riides käima? Mis papakoid sa ometi mängid? Miks sa ometi paned sellise jaki selga, kas sulle pole öeldud, et nii ei käida riides, see ei sobi selle ilusa kleidiga kokku. Kulla inimene, see tukk on nüüd küll liiast, sa peaksid teise juuksuri juurde minema. Kas sul endal üldse maitset ei ole? Toksiline ämm ise ka ei ole kõige parem eeskuju, aga tal on alati midagi öelda selle kohta, kuidas sa välja näed. Sa oled alati mingi märkuse ära teeninud. Ta teeb seksistlikke ja alandavaid märkusi, mõnikord isegi oma poja ees, et talle näidata, milline naine tal on võrreldes oma emaga. 

 

5. Sinu mees ei salli oma ema

Sa ei saa isegi kritiseerida oma ämma, sest sa ei tunnegi teda õieti. Su mees suhtleb temaga nii vähe, kui võimalik. Kas sa peaksid selle üle rõõmu tundma? Mitte päris. Mitmed terapeudid leiavad, et mees, kes vihkab oma ema, vihkab kõiki naisi. Üldistada muidugi ei maksa, aga tegelikult maksaks välja selgitada, miks nende suhe on nii halb, sest see viitab mõnele vanale traumale, mille tagajärgi ka sina võid varem või hiljem tunda saada. Seega isegi, kui ämm on silmapiirilt ära, võib ta olla toksiline. 

Kommentaare ei ole