{ads}

HIDE

Viimased

latest

See on nende lugu : Tiina, 62-aastane ja Timo, 26-aastane

  foto : pexels / Pavel Danilyuk Foto on illustratiivne.   ...

 

foto : pexels / Pavel Danilyuk
Foto on illustratiivne.

 

 62-aastane Tiina on juba neljandat aastat suhe 26-aastase Timoga. 

"Jah, Timo on alles noor mees ja mina olen tema jaoks liiga vana. Eks nii arvavad kõik. Muidugi öeldakse, et mis ta selle mutiga teeb. Aga mis ma sinna parata saan. Ega ma ei näe mingi muti moodi välja ka. Keegi ei usugi, kui ma oma tõelise vanuse ütlen. Ma olen alati oma vanusest noorem välja näinud, vanast pidin passi näitama, et saaks alkoholi osta. Lapsi mul ei ole, meest ka mitte. Abielus ei ole olnud. Elumured ei ole mind maha murdnud. Ilmselt see on ka mõjutanud. Elan ma elu ja teen, mis tahan. Mis läheb mulle korda teiste arvamus?! Iga inimene elagu nii nagu tahab ja ise seda õigeks peab. Vähemalt mina leian, et see peaks nii olema. Kui me topiksime oma nina vähem teiste asjadesse, ma ütlen, see maailm oleks palju parem ja inimlikum paik. 

 

 

Kas mina lähen küsima, kellega see või teine käib!? Timoga sain ma kokku ühel üritusel. Tema oli oma sõpradega, mina oma sõbrannadega. Mulle on kogu aeg nooremad mehed meeldinud, mis ma nende endavanuste nässidega teen? Noorema peal ikka silm puhkab. Nooremad peavad kauem vastu ka. No mul on enne ka olnud suhe natuke nooremate meestega, aga muidugi mitte nii noortega nagu Timo seda on. Noortel meeste on palju ilusam keha. Vanemad lasevad ennast käest ära, ei hoolitse enam, lebotavad diivani ees ja vahivad suusatamist. Noortega on vähemalt huvitav. Lisaks ei hakka noor mees pärima ja uurima, mis ma teen ja kus ma käin.

Mulle meeldib meie suhe. Ma hoian Timol silma peal. Ta on ikkagi nii noor veel. Ta ei tea, mis on talle hea ja mis ei ole. Ta ei ole veel õppinud elu tundma. Ma ei taha talle haiget teha. Seega ma teen talle omapoolseid pakkumisi, mis võiksid talle meeldida. Timo tahab ise minuga koos olla, ma tekitavat temas turvatunnet. Ma ei tea, kaua see suhe meil nii kestma jääb aga ühte ma võin öelda küll, et minule jääb sellest väga ilus mälestus. 

 

 

Ma tean, et ühel hetkel leiab Timo kellegi teise ja kaotab huvi minu vastu. Mind see üldse ei häiri, et ma pean üksi olema. Üksindus ei hirmuta mind. Kindlasti ei taha ma, et Timo peaks minu eest kunagi hoolitsema hakkama või näeks, kuidas ma vananen. Praegu tunnen ma ennast hästi ja olen parimas vormis. Kuidas kümne aasta pärast saab olema, seda ei tea keegi. Kui ma peaksin tundma, et tervis hakkab üles ütlema või vaatab peeglist võõras inimene vastu, siis saadan ma Timo minema. Ma ei taha tema elu raisata. 

Teiste arvamus mind aga ei huvita. Ma tean väga hästi, mida ma teen ja mis siis, kui see peaks kedagi šokeerima. Mind see ei huvita. Öelgu, mis tahavad, minusse see ei puutu. Ma olen oma elu ära elanud ja kellelgi pole õigust midagi öelda. Kuui Timo leiab, et ta tahab minuga koos olla, kui tema tunneb end minuga hästi, ei hakka mina temale ütlema, et mingu mujale. Olengi paari sõbranna ja ühe naabrinaisega sellepärast suhted lõpetanud, mis nad siis peksavad keelt minu selja taga! Ja kui neil on nii palju rääkida, siis teevad nad seda puhtast kadedusest. 

 

 

Naabrinaisel poleks endal ka midagi selle vastu ilmselt, kui mõni noormees tema poole ka vaataks mõnikord. Oma vanamees oskab ainult pudelipõhja vaadata, mida ta sellisega teeb? Kadedus, ei midagi muud, ma ütlen. Ma ei ole Timole seda kõike rääkinud, mis tal nende vanade naiste juttudega ikka peale on hakata. Mina ei saa ka kogu maailma suud kinni hoida. Timo on juba pidanud õigustama seda, et ta minusuguse naisega suhtleb, ma tean väga hästi. Tal on ju ka tuttavaid, kes on meid näinud. Aga muidu noored on palju tolerantsemad. Minu põlvkonna inimesed vaatavad viltu. Nad lihtsalt ei saa aru, kuidas võib nii noor mees armastada kedagi, kes on minu vanune. Nii kaua aga, kui Timo on minu jaoks kallis ja mina temale korda lähen, ei loe mulle miski muu. 

Kommentaare ei ole