{ads}

HIDE

Viimased

latest

See on nende lugu : Jaan (62-aastane) ja Sigrid (31-aastane)

foto : pexels/ Kampus Productions      Siiri (31) ja Jaan (...

foto : pexels/ Kampus Productions

 

 

 Siiri (31) ja Jaan (62) elavad koos juba kolmandat aastat.

"Jaan lihtsalt astus mulle tänaval ligi! ", naerab Siiri rääkides sellest, kuidas ta Jaaniga kohtus : "Tuli mu juurde ja ütles, et no küll ikka mõni naine võib ilus olla. Ma ausalt ütlen, et mulle ei meeldi sellised tüübid, kes hakkavad tänaval ligi ajama, ma leian, see on vastik ja olen alati eemale läinud, kui mõni on katsunud tutvust teha. Aga Jaani puhul, mis mina tema juures kõige esimesena märkasin, oli tema pilk. Teate, tal on sellised silmad, mis võtavad iga naise jalust nõrgaks. Eks tal sellepärast neid naisi on omajagu elus ka olnud aga see selleks. Jaan on ilus mees, ta on tõesti hästi säilinud, teeb mõnele nooremalegi silmad ette. 

 

 

Sportliku kehaehitusega. No Jaan ütles siis, et ta ei saa nii ilusast naisest niisama mööda minna, et ta tunneb, et me oleme määratud kohtuma. No heakene küll, ma mõtlesin, et mis ma selle teadmisega siis nüüd edasi tegema hakkan. Aga Jaan ulatas mulle oma visiitkaardi. Tal isegi visiitkaart olemas. Ja mina andsin talle oma telefoninumbri. Ma ei tea, mis mul peast läbi käis, aga ma tundsin, et võin seda meest usaldada. No mingi sisemine hääl ütles. Ja oligi siis, et Jaan kirjutas veel samal õhtul mulle, et mis oleks, kui saaks kokku. Mul polnud ühtegi meest sellel hetkel, olin vaba ja vallaline - miks mitte! No saime siis kokku ja jäimegi kokku.

Mis puutub sellesse, et Jaan on juba üle 60, siis no andke andeks, Jaan näeb tõesti oma vanusest palju noorem välja. Üteme maksimum 50, mitte rohkem. Ta on hästi säilinud igatipidi. Mul oli suhe oma endise kallimaga just lõppenud, kes oli minu vanune ja minu jaoks polnud veel suureks saanud. Täielik memmekas. Ise ei osanud midagi otsustada, kõik pidin mina tema eest tegema! Jaaniga oli hoopis teine lugu, tal oli juba teatud hulk elukogemusi selja taga, ta oskas naistega rääkida, teadis, mis naistele meeldib. 

 

 

Tundis minu vastu huvi, mitte ei istunud, nina telefonis. Samal õhtul, kui me kokku saime, siis ta isegi suudles mind. Niimoodi õrnalt, riivas ainult huuli aga sellest piisas. Sellest hetkest ma teadsin, et Jaan on just see mees, keda ma vajan. Sellest ajast me hakkasime siis rohkem kokku saama, kuni tegime oma suhte avalikuks. See oli siis paar kuud peale seda esimest kohtumist. 

No aja möödudes hakkas see erinev vanusevahe natuke endast tundma andma, vähemalt mina arvan nii. Alguses ma olin nii rõõmus ja õnnelik, et ah, mis see paar aastat siia-sinna teha saab, aga tegelikult ei läinud asjad nii sujuvalt nagu ma lootsin. Me küll armastasime teineteist ja sobisime hästi igas plaanis aga...  Mina käin tööl, Jaan on kodune pensionär. Kodukontoris ta ikka midagi teeb ka. Kui ma tulen õhtul koju, tahan puhata. Tema tahab siis välja viia mind sööma või et lähme teatrisse-kinno. Aga ta nagu ei saanud sellest aru. Alguses ma katsusin talle vastu tulla ja käisime koos palju väljas. Tema tahab mulle kõike näidata, kõike üle rääkida ja seletada nagu mingi isa, kes tahab mulle oma teadmisi edasi anda. Nagu oleksin ma mingi rumaluke. 

 

 

Selle punkti tegin ma talle kohe selgeks. Aga eks pinged ikkagi tekkisid ja mingil hetkel ei saanud me üldse enam rahulikult rääkida. Siis ma panin aja kinni perenõustaja juurde, see aitas meid ikka väga palju. Aitas minul aru saada, kuidas Jaan mõtleb ja samamoodi Jaanil teistmoodi aru saada, mida mina vajan. Mul on selle üle väga hea meel, sest ma sain nagu kõik südame pealt ära rääkida, kõik oma hirmud ja kartused. Et mõtled küll, et tühja sest vanusest, aga kui vaatad, kui paljud Jaani sõbrad ja endised töökaaslased maadlevad oma terviseprobleemidega, siis... Ikka hakkab hirm tuleviku ees. Mina tahan lapsi saada, Jaanist saaks väga hea isa, ma olen seda talle öelnud. Igal juhul Jaan sai aru, et ma vajan rohkem puhkust ja tahaks, et ta natuke rohkem mind toetab. Praegu võib öelda, et meil on üsna hea suhe. Armastus aitab kõikidest raskustest üle saada. Ma ei kujuta tõesti oma elu ilma Jaanita ette. Muidu aga võib täitsa öelda, et meil on täpselt samad probleemid nagu kõikidel teistel paaridel ja ongi kõik."

Kommentaare ei ole