{ads}

HIDE

Viimased

latest

Särava ja noorusliku naha saladus on sinu köögikapis

foto : unsplassh / Social Cut      Mesi sisaldab rohkelt an...

foto : unsplassh / Social Cut

 

 

 Mesi sisaldab rohkelt antioksüdante, mis võitlevad kortsude tekke ning naha enneaegse vananemise vastu. C-vitamiin, mida mesi sisaldab, kaitseb nahka päikese eest ja suurendab kollageeni hulka. B-grupi vitamiinid tagavad nahale sära ja ilusa jume, hoides naha niiskust ja reguleerides rasueritust. K-vitamiin aitab tumedate silmaaluste vastu, tugevdades veresooni. Biotiin aga aitab säilitada naha head tervist. Foolhape kaitseb nahka enneaegse vananemise eest. Mesi võitleb hästi vanaduse märkidega ja hoiab naha sileda ja värskena. 

Seega unusta kõik muud vahendid, sest sinu nooruse allikas on peidus meepotis. Mesi toidab, niisutab ja kaitseb nahka, muutes naha ilusaks ja säravaks. 


1. Mesi on niisutav eliksiir

Meie nahk vajab praegu erilist hoolitsust. Mesi sisaldab rohkelt suhkrut, mineraale ja B-grupi vitamiine ning aitab nahka kaitsta. Mesi hoiab naha niiskusetaset ning aitab eriti hästi kuiva ja tundliku naha puhul. 

 

 


2. Mesi toidab nahka, muute selle säravaks

Mesi tagab naha elastsuse. Mesi sisaldab magneesiumit, rauda ja kaltsiumist, mis soodustavad rakkude uuenemist, muutes naha säravaks. 


3. Mesi rahustab nahka

Mesi aitab põletikulise naha puhul. Näomaskina kasutades leevendab mesi naha ärritusi ja võtab punetust vähemaks. Mesi aitab nahka rahustada, puhastades seda samal ajal õrnalt. Eriti hea on mesi tundliku naha puhul. 


4. Mesi kaitseb nahka, muutes naha säravaks

Mesi sisaldab flavonoide, mis ei ole ei midagi muud, kui tugevad antioksüdandid ja looduslikud antibiootikumid, mis aitavad võidelda põletiku vastu, parandades samal ajal vereringet. Mesi kingib sulle ilusa ja särava naha. 

 

 

 


Kuidas siis mett kasutada ilurituaalide juures?


Mee ja sidruniga näokoorija

  • 2 sl vedelat mett
  • 1 tl suhkrut
  • paar tilka värskelt pressitud sidrunimahla

Sega kõik ained omavahel, seejärel määri õrnalt nahale tehes ringjaid liigutusi ning lase peal seista 15-20. minutit. Looputa leige veega. 


Rahustav mee- ja kaerahelbemask

  • 2 sl vedelat mett
  • 2 sl kaerahelbeid
  • 1 sl maitsestamata jogurtit

Sega kõik ained kausis ühtlaseks massiks. Määri eelnevalt puhastatud näo ja kaela peale, vältides silmaümbruseid. 

Lase mõjuda 15-20. minutit, seejärel loputa leige veega. 

 

 


Mee- ja argaaniõliga niisutav seerum

  • 1 sl vedelat mett
  • 1 sl argaaniõli

Sega mesi ja argaaniõli omavahel väikeses pudelikeses. Peale näo puhastamist, kanna paar tilka niisutavat seerumit nahale, tehes õrnalt ringjaid liigutusi sõrmedega. Oota, kuni seerum on naha sisse korralikult imbunud ja alles siis võid peale panna oma tavalist näokreemi. Seerum muudab naha pehmeks ja säravaks. 


Ilusa jume tagav mee - ja kurkumimask

  • 1 sl vedelat mett
  • 1/2 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 sl maitsestamata jogurtit

Sega kausis mesi, kurkum ja jogurt ühtlaseks massiks. Määri näo peale ja lase seista 10-15. minutit. Kurkum kingib ilusa jume, mesi aga rahustab ja niisutab nahka. Seejärel loputa nägu leige veega puhtaks ja ongi sul ilus ja nooruslik jume tagatud. 


Mett võib kanda ka huultele ööseks, nii on sul hommikul ärgates pehmed ja ilusasti niisutatud huuled. 

Samuti jalgade eest hoolitsemiseks, mesi muudab nahka pehmemaks, kui sa määrid õhtul magama heites jalad meega kokku ja paned sokid jalga. 

Mesi on kasulik ka juustele. Mee- ja oliiviõli mask muudab juuksed säravaks ja pehmeks.

Kommentaare ei ole