{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas ennetada ja vähendada vananemismärkide tekkimist?

    Foto : unsplash / engin akyurt Kasuta vananemisvasta...

 

 

Foto : unsplash / engin akyurt

Kasuta vananemisvastaseid kreeme

Vananemismärgid tekivad, kui naharakkude aktiivsus väheneb. Sellest tulenevalt tekib naha lõtvus, nahale ilmuvad pigmendilaigud, kortsud ja kortsukesed. Naha seisukorra parandamiseks tuleks naharakke turgutada õigete hooldusvahendite abil. Hüaluroonhape on aine, mida leidub ka nahas ja mis tagab nahale elastsuse. Vananedes hüaluroonhappe tootmine rakkudes väheneb. Ja selle tõttu tuleks valida selline hooldusvahend, mis sisaldab seda imelist aktiivset ainet. Lisaks sellele oleks hea, kui su nahahooldusvahend sisaldaks ka C-vitamiini, kollageeni jne. Kindlasti vananemisvastast hooldusvahendit valides kinni pidada ka oma nahatüübist. Ja selleks, et kreemide toime oleks kõige parem, ei tohi ära unustada vajalikku iluund, mille jooksul naharakud saavad uueneda.

 

 

Toitumine ja sport

Nahk võib kiiremini vananeda oksüdatiivse stressi tõttu. Selleks, et seda piirata, tuleks süüa antioksüdante sisaldavaid toite. Viinamarju, rohelist teed, musta šokolaadi, kala jne. Rafineeritud suhkrut ja alkoholi tarbimist, mis kiirendavad naha vananemist, tuleks aga vähendada. Tervisliku ja tasakaaluka toitumise kõrval ei maksa ära unustada ka vee joomist, mis on kasulik nii tervele organismile, kui nahale. Füüsiline aktiivsus aitab aga ennetada naha vananemist, lõtvumist ning kortsude teket. Jooksmine, ujumine ja fitness aitavad stimuleerida vereringet ning parandada naha seisukorda. 

 


Näomassaaž

Näo masseerimine aitab lõdvestada lihaseid, parandada naha elastsust ning muuta nahka pringimaks ning säravamaks. Masseerimiseks tuleks nahka näpistada pöidla ja nimetissõrmega, kasutada võiks mõnda massaažiõli (oliiviõli, mandliõli jne). Selleks, et masseerimisest kõige paremat kasu saada, tuleks masseerida oma nahka 2 korda nädalas 5 - 10. minutit.  

 

Kommentaare ei ole