{ads}

HIDE

Viimased

latest

7 nippi, et parfüümi lõhn püsiks kauem

      Foto : unsplash / Laura Chouette      Kas sul on ka j...

 

 

 

Foto : unsplash / Laura Chouette

 

 

 Kas sul on ka juhtunud nii, et hommikul paned lõhnaõli peale ja juba paari tunni pärast pole enam midagi tunda? Lisaks sellele ei taha sa ju kallist lõhnaõli raisata ega kotis kaasas kanda, et päeva jooksul end taas lõhnastada. Mida siis teha? 


Miks lõhn peal ei püsi? 

Kõige sagedamini juhtub nii, et mingil hetkel harjume me lihtsalt nii oma lemmiklõhnaga ära, et ei tajugi ise enam seda. Sest me kanname seda lõhna iga päev endale peale, muutub see osaks meist endist. 

Tegelikult aga on parfüümidega nii, et kuna parfüümid sisaldavad lõhnaessentse, siis on ta õhkõrn ja aurustub lihtsalt aja jooksul ära. Samas on ka parfüüme, mis ei sobi lihtsalt kokku meie naha keemiaga ja tuletame siinkohal meelde, et nahk on elus organ, millel on oma happetase. Sellepärast püsib mõnel inimesel parfüümi lõhn kauem peal, kui teisel. 


Vali õieti oma lõhnaõli

Enne lõhnaõli ostmist, küsi lõhnaribasid proovimiseks. Nii saad sa ka kontrollida, kui kaua lõhn püsib ja milliseks ta aja jooksul muutub. Arvesse tuleb ka võtta lõhna koostis, näiteks mõned lõhnad on tugevama kontsentratsiooniga, kui teised. Tualettvee kontsentratsioonis on 7 - 12%, parfüümiveel 12 - 20% ja parfüümil 20 - 40% essentsõlisid. Parfüümiõlid on väga tugeva kontsentratsiooniga ja püsivad peal terve päeva. Kölni vesi on see, mis püsib kõige lühemat aega peal. 

 

 

 

 

 


Vaata, kus sa oma lõhnaõli hoiad

Parfüümi värv ja ka lõhn võivad aja jooksul muutuda. Selline asi võib kiiremini juhtuda, kui sa hoiad oma parfüümipudeleid vannitoas. Sest parfüüm ei kannata valgust, soojust ega suuri temperatuuri kõikumisi ega niiskust, mis tekitab keemilisi reaktsioone parfüümis ja muudab tema kvaliteeti. Muidugi oleks ilus hoida oma lõhnaõli hästi valgustatud tualettlaual aga, kui sa tahad säilitada oma parfüümi lõhna kauem, siis on parem sellist viga mitte teha. Parem vali mõni pime ja kuiv koht, eemal igasugustest soojuseallikatest (küünal, radiaator, dušš ) et säilitada lõhna kvaliteeti ja samuti selleks, et parfüüm kauem peal püsiks. 


Kuhu parfüümi pihustada? 

Selleks, et lõhn püsiks terve päeva, piisab, kui kanda lõhna ainult teatud kohtadele ehk siis kõige õigematele punktidele. Tegemist on selliste kohtadega kehal, mis toodavad sooja ja aitavad parfüümilõhna sinu ümber edasi kanda. Pihusta parfüümi kõrvade taha, kukla peale ja juustejuurtele, randmete peale, põlveõndlate peale või siis küünarnukkide peale. Ära kindlasti pane lõhna kõikidesse nendesse punktidesse, kui sa just ei taha oma lõhnaõli pudelit paari päevaga tühjendada. Ühest või kahest kindlast punktist piisab täiesti. Sa võid ka pihustada lõhnapilve enda kohal  õhku ja astuda siis selle lõhna sisse. 


Ära hõõru kunagi randmeid peale lõhnastamist

Lõhnaõli ei tohiks hõõruda peale nahale kandmist, siis nii ei püsi ta kaua peal. Hõõrudes soojendad sa nahka ja vabastad ensüüme, mis muudab parfüümi enda lõhna. 

 

 

 

 

 


Lõhnasta oma aksessuaare selleks, et lõhn püsiks kauem

Pihusta lõhna oma riietele või aksessuaaridele, riidekiud imavad lõhna endasse ja nii püsib su lõhn terve päeva peal. Ka juustele pihustatud lõhn püsib kaua. Sa võid pihustada parfüümi juukseharjale enne juuste kammimist. Ära siiski tee seda iga päev, sest parfüümid sisaldavad alkoholi ja see muudab juuksed kuivemaks. Aga see on ideaalne nipp, kui sind on ees ootamas mõni romantiline kohtumine või tähtis sündmus.


Kui sa tahad, et lõhn kauem püsiks, siis kanna lõhna niisutatud naha peale

Kuiv nahk imab liiga ruttu lõhna endasse ja seega ei püsi ta kaua. Isegi, kui sul pole probleeme kuiva nahaga, püsib parfüüm kauem peal, kui sa kannad nahale enne lõhnastamist niisutavat ilma lõhnata kreemi või siis sama lõhnaga lõhnakreemi. Nii kinnitub lõhn paremini. Kui sul aga kreemi ei ole, siis võid kasutada ka vaseliini või taimset õli, mis ei lõhna väga tugevalt. 


Valmista ise endale parfüüm

Jah, riietele seda just kanda ei saa. Aga Shea või ja essentsõlidega segu sulab nahal ja lõhnastab sind ilma nahka ärritamata. Sa võid ise oma parfüümi valmistada, valides endale sobivate essentsõlide seast selle, mis sulle kõige rohkem meeldib: ylang-ylang, bergamott, lavendel, tsitruselised, vanilje ekstrakt, sandlipuu...

 

Kommentaare ei ole