{ads}

HIDE

Viimased

latest

Milline on sinu unetüüp? Milline magaja sina oled?

    foto : unsplash  / Annie Spratt    Kas sa oled sügava v...

 

 

foto : unsplash  / Annie Spratt

 

 Kas sa oled sügava või kerge unega? Korralik uni on hea südame tervisele, parandab keskendumisvõimet ja muudab immuunsust tugevamaks. Ent mis puutub magamisse, siis ei ole kõik inimesed võrdsel tasandil. Mõned magavad palju ja puhkavad öö jooksul korralikult välja, teised ärkavad jälle iga väikese krõpsatuse peale üles. Ameerika psühholoog Shelby Harris koostas nimekirja viiest erinevast unetüübist.

 

Milline on sinu unetüüp? 

Ülemõtleja

Sa mõtled liiga palju, eriti siis, kui on vaja magama heita. Sellepärast vähkred sa palju ega leia und kuidagi ning pead alati tükk aega ootama, enne, kui magama jääd. 

Mida siis teha? Enne magamist tuleks lihtsalt teha oma pea tühjaks kõikidest mõtetest. Miks mitte kirjutada paberile kõik üles, mis sind hetkel rahutuks teeb! 


Külma- ja soojatundlik

Sa ärkad tihti öösel üleni higisena või külma tõttu, magamistoas valitsev temperatuur mõjutab sinu und. 

Selle vastu aitab, kui kasutada aastaajale vastavat tekki : suvel õhemat ja talvel paksemat.

 

 

 

Kerge unega

Sa ärkad iga väiksemagi asja peale üles, sa oled kerge unega ja selle tõttu ei puhka õieti välja. 

Selle vastu aitab, kui kasutada spetsiaalseid magamiseks mõeldud kõrvatroppe või siis leida põhjus, mis sind nii rahutuks teeb. 


Varane ärkaja või hiline magamaheitja

Sa ärkad varavalges või heidad teistest palju hiljem magama. Sind ennast see ei häiri aga see võib mõjutada sinu tööalast elu, kui sa peaksid tundma keset päeva väsimust.

Selle vastu aitab, kui muuta oma magamise harjumusi paremaks ja heita magama normaalsematel kellaaegadel. 


Tõeline unekott

Sul ei ole magamisega mitte mingisuguseid probleeme, sa jääd ruttu magama ja ärkad just siis, kui vaja. Võib-olla on sinu päevad ainult kurnavad ja väsitavad? Kui sa hoolimata pikast ööunest oled ikka hommikul veel väsinud, tuleks aga konsulteerida spetsialistiga, et leida põhjus oma probleemile.


Kommentaare ei ole