{ads}

HIDE

Viimased

latest

Maa, kus Valentinipäeval hoolitsevad naised meeste eest

  foto : pexels / Tuğba Kobal Yılmaz    Kui Eesti...

 

foto : pexels / Tuğba Kobal Yılmaz

 

 Kui Eestis on 14. veebruar sõbrapäev, siis mujal maailmas tähistatakse seda armunute püha ehk Valentinipäeva nime all. Tavaliselt on mehed need, kes kingivad naistele lilli ning šokolaadikarpe sellel päeval ent on üks maa, kus traditsioonid on hoopis teistsugused. 

Jaapanis näiteks tähistatakse Valentinipäeva nii, et naised hoolitsevad oma meeste eest. Kingitusena saavad mehed šokolaadi.  Šokolaade on kahte sorti : on neid, mida kingitakse meessoost sõpradele ja töökaaslastele (giri-choco) ja on neid, mida kingitakse kallimale (honmei-choco). Giri-choco aitab hoida häid suhteid, honmei-choco on tavaliselt aga ise tehtud ja kodus valmistatud, sümboliseerides armastust ja erilist tähelepanu. 

 

 

See traditsioon, mis on Jaapaanis tugevalt sisse juurutatud, on levinud ka teistesse Aasia maadesse. Ka Hiinas, Lõuna-Koreas, Taiwanis ja Vietnamis hoolitsevad just naised oma meeste eest. 

Ent sellega pole kõik veel läbi. Nimelt on täpselt kuu aega hiljem - 14. märtsil - meeste kord hoolitseda oma naiste eest. See päev kannab nimetust "White Day" ja on mõeldud mingis mõttes vastuseks Valentinipäevale. Ent sellel päeval peavad mehed tegema naistele kingitusi, kingitused peavad aga olema valget värvi. Selleks sobivad hästi šokolaadid, kommid, pehmed kaisuloomad või isegi riided ja aksessuaarid. Kinnitamata reegli järgi peavad mehe kingitused olema aga kallima väärtusega, kui naise tehtud kingitused. White Day tuletab meelde, kui tähtis on suhtes vastastikkus.

Kommentaare ei ole