{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kirjuta oma lähedastele : see on palju vajalikum, kui sa seda arvatagi võid

      foto : unsplash /Jenny Ueberberg Rohkem kui kunagi var...

 

 

 

foto : unsplash /Jenny Ueberberg

Rohkem kui kunagi varem on vaja hoolitseda oma lähedaste eest ja tunda huvi nende vastu. Sa ei tea kunagi, mida keegi oma elus läbi elab. Tunne huvi nende tervise ja käekäigu vastu. Me kaldume ikka mõtlema, et mis nüüd mina ja mis ma hakkan teda tüütama, tal on oma elu ja võib-olla pole praegu õige aeg. Miks ta ise ei kirjuta üldse? Ja kui sa selle kirja saadad, mis ta siis sinust arvab? Parem jätan kirjutamata, nii on kõige parem. 

Või siis tundub see üle jõu käiva kohustusena, kui sa pead oma lähedaste vastu huvi välja näitama. Või tekitab see sinus juba ette masendust ja stressi, sest sa kunagi ei tea, mis sealt vastu võib tulla. 

Ometi võib see väike lühike sõnum tekitada saajas nii palju head meelt.

Lühike tervistus võib teha palju head. Uuringud on näidanud, et lähedastele käe ulatamine võib olla palju vajalikum ja olulisem, kui me seda arvatagi võime. 

 

 

Lihtsalt lühikese sõnumi saatmine kellelegi, võib teha teise inimese päeva palju ilusamaks. Sa ei pea pikalt kirjutama, ainult paar rida, et järele uurida, kuidas tal läheb. Me alahindamine liiga tihti enda võimeid ja seda, kui palju head võime me teha, tundes lihtsalt huvi, kuidas teisel inimesel läheb. 

Sellise tulemuse saamiseks tegid Ameerika teadlased läbi uurimistöö 6000 osavõtja peal. Uuringutöö eesmärk oli analüüsida inimeste suhteid teistega ning seda, millist mõju avaldas see, kui keegi tundis nende vastu huvi üle pika aja. Uuringutöö jooksul selgus, et siis, kui omavahelised suhted olid mõnda aega hooletusse jäetud, tegi taaskohtumine palju rõõmu kõigile. Oli see siis lihtne telefonikõne mõnelt lähedaselt, sõnum, kiri või kingituse saamine, väike meenutus kellegi poolt tegi ikka palju head. Teadlased nägid, kui tänulikud ja õnnelikud inimesed olid saades lihtsa ja lühikese sõnumi mõnelt lähedaselt inimeselt.

Kirjuta oma lähedastele ja muuda kellegi päev ilusaks! Sa ei tea kunagi, kellel seda praegu vaja on ja kes tunneb end liiga üksi.

 

Kommentaare ei ole