{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 soovitust, kuidas taastada usaldust paarisuhtes

    foto : unsplash / Harli Marten   Usaldus ja lojaalsus o...

 

 

foto : unsplash / Harli Marten

 

Usaldus ja lojaalsus on suhte alustalad. Mõnikord pannakse usaldus aga proovile teise inimese sõnade või tegude pärast. Kui mõlemad partnerid on aga valmis pingutama selleks, et probleeme lahendada, on täiesti võimalik usaldust taastada. Suhteterapeut Jonathan Green, kelle Instagram'i kontol on pea 259 000 jälgijat, jagas oma väärtuslikke nõuandeid, kuidas taastada usaldust paarisuhtes. 


Kuidas taastada usaldust? 

1. Avatud suhtlemine

Esimene ja kõige tähtsam etapp, mis aitab taastada usaldust, on rääkida omavahel avatult ja siiralt. Väga tähtis on, et mõlemad partnerid saavad ennast väljendada ilma hukkamõistuta. Kuldreegel siin on kasutada oma tunnete väljendamiseks selliseid lauseid nagu : "Ma tundsin ennast..." , selle asemel, et teist inimest otse süüdistada. Näiteks, selle asemel, et öelda : "Sa valetasid mulle selle kohta, kus sa eile olid!", ütle parem : "See tegi mulle haiget, kui ma avastasin, et sa olid mulle valetanud selle kohta, kus sa eile olid. Mul on tunne, et ma ei saa sind enam usaldada."

 

 


2. Oskus vabandada

Et usaldust taastada, on vaja tunnistada oma vigu ja vabandada siiralt. Vabandamine ei piirdu üksnes sõnadega, sellele peavad järgnema ka konkreetsed teod, mille eesmärk on mitte samu vigu korrata. See näitab selgelt, et inimene on otsustanud ennast muuta ja käituda tulevikus paremini


3. Läbipaistvus ja selgus

Läbipaistvus on selgus on väga tähtsad suhte taastamisel. Inimene, kes pettis usaldust, peab olema avatud rääkides oma tegudest edaspidi. Ta peab jagama oma kavatsusi, soove, püüdlusi ja ettevõtmisi selleks, et usaldust taastada. Mida selgem see info on ja mida kergem on ligipääs sellele infole, seda kiiremini saab usaldus taastatud. 

 

 


4. Lubadustest kinnipidamine

Usaldus tugineb ka võimel antud lubadustest kinni pidada. Antud sõnast tuleb kinni pidada ja teod peavad vastama sõnadele. Kui mõlemad partnerid sellest kinni peavad, loob see soodsa pinna vastastikkuse usalduse tekkeks. Lisaks peab ka see partner, kelle usaldust peteti, näitama välja oma soovi andestada ja andma oma suhtele teine võimalus. 


5. Otsige spetsialisti abi

Mõnikord on nii, et hoolimata kõikidest pingutustest ei ole võimalik usaldust taastada ilma spetsialisti abita. Kui te olete jõudnud oma suhtega ummikusse ja probleemid ei kao, siis tuleks tingimata pöörduda mõne suhtenõustaja poole, kes oskab kõige paremini aidata. Suhtenõustajad aitavad näha asju teise nurga alt, tänu nende soovitustele võite te takistustest üle saada ja taastada usalduse oma suhtes.


Kommentaare ei ole