{ads}

HIDE

Viimased

latest

Truudusetuse erinevad vormid, mis võivad suhtele hävitavalt mõjuda

       Igal inimesel on truudusetusest oma arusaam, kõige levinum petmine on kehaline ehk siis see, kui üks partneritest mag...

 


 

 

 Igal inimesel on truudusetusest oma arusaam, kõige levinum petmine on kehaline ehk siis see, kui üks partneritest magab kellegi teisega. Aga truudusetusel on ka teisi vorme. Loe, millised 4 truudusetuse erinevat vormi võivad paarisuhtele hävitavalt mõjuda. 

Ent ka siinkohal ei maksa ära unustada, et see, mis on elementaarne ja enesestmõistetav ühele, ei pruugi seda olla kellelegi teisele. Mõned inimesed ei näe probleemi, kui kaaslane teeb musi kellegi teisega. Teised jälle peavad vaimset petmist palju tähtsamaks füüsilisest petmisest. Ja lõppude lõpuks on ka vabasuhteid, kus kõik on lubatud. 

 

Millised on aga kõige levinumad petmise vormid, mis võivad paarisuhte proovile panna? 

 

 

 

Teisest fantaseerimine

Meil kõigil on omad fantaasiad ja seda parem. See annab võimaluse tunda suuremat rahulolu aga ainult tingimusel, et need fantaasiad ei hakka võtma liiga suurt osa. Fantaasia on tegelikult iha. Seega, kui su partner fantaseerib kellestki teisest, keda ta lisaks ka tunneb ja kellega ta suhtleb, on sul õigus sellepärast muretseda. Fantaseerimine aitab libiidot hoida küll, kui aga inimene hakkab fantaseerima oma töökaaslasest, siis on midagi lahti. 

 

Emotsionaalne truudusetus

Emotsionaalne truudusetus tuleb kõne alla, kui üks partneritest jagab tundeid, emotsioone ja intiimseid hetki (mis ei pea tingimata olema seksuaalset laadi) kellegi teisega ja see suhe on lihtsast sõprusest tugevam. Teaduslikud uuringud on näidanud, et meestel ja naistel on erinev arusaam truudusetusest. 54% meestest kinnitasid, et seksuaalne petmine on ainus ja kõige hullem petmise vorm, naiste jaoks on kõige hullem aga emotsionaalne petmine. 

 

 

 

Rahaline petmine

Tegemist ei ole küll kehalise petmisega aga rahaline petmine mõjub paarisuhtele samuti hävitavalt. Rahaline petmine tähendab oma kulutuste ja majandusliku seisu varjamist oma partneri eest. Rahaprobleemid võivad tekitada raskusi paarisuhtes. Põhjused, mis ajendavad inimest nii tegutsema, on aga erinevad: võib näiteks juhtuda, et üks kaaslastest ei taha teist muretsema panna ega räägi selle tõttu sellest, et nad on raskes seisus või siis on rahateemad lihtsalt asi, millest kodus ei räägita. 

 

Virtuaalne petmine

Uute tehnoloogiate ajastul on uued petmise võimalused avatud. Üks neist on  virtuaalne petmine. Suhtlemisportaalides flirtimine, seksuaalse alatooniga sõnumite saatmine ja alasti piltide jagamine on saanud üsna tavaliseks ja igapäevaseks paljudele. Kas aga tegemist on petmisega? Igal inimesel on selle kohta ilmselt oma arvamus ja igas paarisuhtes on omad kindlaksmääratud reeglid ja piirid.


 

Kommentaare ei ole