{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mis on halb karma ja kuidas seda muuta (nipid, mis aitavad muuta sul oma elu paremaks ja vabaneda oma probleemidest)

      foto : unsplash / Photoholgic Kas sul on ka tunne, e...

 

 

 

foto : unsplash / Photoholgic

Kas sul on ka tunne, et sul on liiga palju probleeme elus? Et ainult sinuga juhtub igasuguseid asju? Et sina oled pidanud oma elus liiga palju läbi elama? Võib-olla on karma kõige selle taga. 

Äkki oleme me kõik aja ja ruumi mõistest hoopis valesti aru saanud. Äkki polegi kõik meie ümber nii lihtne nagu me seda arvame? Äkki on elu midagi muud, kui lihtne sünd, elu ja surm? Näiteks mõningates kultuurides ja uskumustes usutakse, et inimesed ei ela ainult ühe korra. See on näiteks uuestisünniga nii, kust ongi pärit karma mõiste. 


Mis on karma? 

Reinkarnatsiooni järgi on meil seega mitu elu. Keha sureb aga hing on surematu. Ja jätkab oma elu. Või muutub. Ja hinge teekond on see, mis mõjutab karmat. Ehk siis karma on kogumik kõigest sellest, mida me oleme teinud oma eelmistes ja praeguses elus. Karma sõna juba ise tähendab tegu. Teisisõnu me lõikame seda, mida me oleme külvanud. Hea toob head ja halb toob halba. Kõik on kavatsustega seotud. Kui sa teed halbu tegusid, siis täitub su karma negatiivsete asjadega. Mille tõttu toob elu sulle juurde probleeme ja ebameeldivaid kogemusi, see on nagu võimalus, mille abil sa saad eelmistes eludes tehtud halba heaks teha. 

 


Kas halb ja hea karma on tõesti olemas? 

Meie ees on avatud kaks teed. Me kas otsustame tegutseda egoistlikult ja külvame oma ellu negatiivsust või laseme rääkida hingel, mis on seotud armastuse ja andestusega. Seega on karmal kaks poolt. Positiivse poolega saab külvata head ja negatiivsega halba. Kui su karma on negatiivne, siis võib see kaasa tuua negatiivseid elukogemusi. Aga see ei tähenda, et see oleks saatuslik ja sa peadki sellise eluga leppima. Me oleme oma tegude autorid ja vastutavad oma karma eest. Seega ei ole karma lõplik. Karmat mõjutab kõik see, mida sa ütled, mõtled ja teed. 


Kuidas oma karmat tundma õppida? 

Ãœldiselt usutakse, et inimene oma sünni ajal mäletab eelmiseid elusid. Oled sa mõtelnud, miks su elus korduvad kogu aeg samad asjad? Miks sul on selline tunne nagu oleksid sa ühes või teised olukorras juba olnud? Võib-olla on tegemist eelmise elu mälestustega, mis sulle mõnikord meelde tulevad. Meie hing on nende mälestuste valvur. Selleks, et teada saada, milline on meie karma, tuleb teada saada, millised on olnud eelmised elud, mis aitavad mõista paremini minevikku. Selle jaoks kasutavad mõned inimesed numeroloogiat, teised jälle hüpnoosi. Selleks tuleb ainult valmis olla, et see võib välja tuua valusaid kogemusi ja mälestusi. 

 


Kuidas oma karmat muuta ja vabaneda negatiivsest karmast? 

Kõigepealt pead sa endale selgeks tegema, et aja mõistet pole olemas. Sa pead puhastama oma karma ära, muutes oma mõtteid, tegusid ja sõnu ning see muudab kohe kogu su tulevikku. Aega ei ole olemas, füüsikud ise kinnitavad, et aeg on kõigest illusioon ja ei midagi muud. Ja see on põnev, sest aeg eksisteerib üksnes meie peas ja läbielatud kogemustes. Sellel ei ole absoluutset väärtust. Ja see seletabki, miks siis, kui töötada oma teadvuse kallal, hakkavad aset leidma ajast väljaspool leiduvad asjad.

Mida siis konkreetselt teha tuleb selleks, et vabaneda negatiivsest karmast? Eelmiste elude külastamisest selleks ei piisa, muuta tuleb oma tegusid. Elades negatiivse karmaga, toob elu ligi halbu elukogemusi, mis aitavad lahendada mõningaid probleeme. Hing on see, mis valib järgmise elu selleks, et vabaneda oma karmast. Elus ette tulevad raskused õpetavad aga andestama ja leppima. Karmavõlas ei saa süüdistada kedagi teist. Tuleb lihtsalt leppida sellega, et me oleme ise süüdi oma halvas karmas, süüdi on kõik need halvad teod, mida me oleme teinud ja halvad mõtted, mida me oleme mõtelnud. Selleks, et halvast karmast vabaneda, tuleb võtta vastutus enda peale ja vaadata oma hinge põhja. Tuleb õppida tänulikkust, tänada ja teha häid tegusid, mis aitavad heaks teha minevikus tehtud vigu.

Hea uudis on see, et miski pole ette kirjutatud saatuse poolt ja et sa ei pea igavesti elama oma halva karmaga. Sa võid iga kell alustada oma uut elu. See ei toimi päevapealt aga tehes väikeseid samme iga päev, liigud sa parema elu suunas. Sa võid muuta oma elu paremaks, kui sa muudad oma igapäevase elu positiivsemaks.

 

Kommentaare ei ole