{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et su emotsionaalsed patareid on tühjad

  foto : pexels / Keenan Constance   Millised märgid viitav...

 

foto : pexels / Keenan Constance

 

Millised märgid viitavad sellele, et su emotsionaalsed patareid on tühjad? 

 

Sa tunned üha suuremat stressi

Stressi sümptomid võivad olla nii füüsilised (peavalud, seedeprobleemid), psühholoogilised (närvilisus, kurbus, muretsemine) kui ka käitumuslikud (unehäired, suurem söögiisu...).

Kui sind vaevavad üha rohkem sellised probleemid, võib see olla sellest, et su patareid on tühjad. Nüüd, kus põhjus on välja selgitatud, pead sa lõpetama sellised tegevused, mis võivad sinus stressi tekitada. 


Sa mõtled kogu aeg musti ja negatiivseid mõtteid

See on viinud sind juba meeleheitele. Lähisuhted ei aita kaasa, sest sa tunned sageli, et sind kritiseeritakse, sulle tehakse liiga palju etteheiteid ja üldse tulevad sageli teemaks asjad, mis ajavad tülli. Sa oled hakanud nägema kõiges rohkem halba, kui head. Ka see on märk sellest, et su emotsionaalsed patareid on tühjad. 

 

 


Sa ei taha enam midagi teha

Ometi aitab liikumine võidelda stressi vastu, parandada tuju ning leevendada ärevust. Kui emotsionaalne väsimus aga kallale kipub, on raske ennast liigutada ja diivanilt tõusta. 

Selleks, et tasakesi oma patareisid täis laadida, pead sa alustama hommikuste sirutustega, jalutama iga päev natukene, tegema joogaharjutusi enne magama heitmist jne. 


Kuidas laadida oma emotsionaalsed patareid täis? 

Kui see kõik tuleb sulle tuttav ette, on viimane aeg teha paus ja keskenduda rohkem iseendale.Et laadida oma emotsionaalsed patareid täis, pead sa tegema midagi, mis teeb sulle rõõmu. Vaata mõnda head filmi, kuula midagi mõnusat. Tee iga päev vähemalt midagi sellist, mis valmistab sulle rõõmu. 

Tuju sõltub suurel määral ka sellest, mida sa sööd. Stressirohkel ajal hakkavad paljud otsima toidust lohutust. Muidugi on hea endale mõnikord midagi lubada aga tasakaalukas toitumine aitab hoida head vaimset ja füüsilist tervist. 

Ära unusta ka piisavalt magada, ka see aitab välja puhata emotsionaalselt. Piira kofeiini tarbimist, hoidu ekraanide vaatamisest õhtusel ajal, nii magad sa paremini. 



Kommentaare ei ole