{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaisukaru on ülitõhus stressieemaldaja isegi täiskasvanud inimestele

  foto : unsplash / Oxana Lyashenko     Miks kaisukarud on ...

 

foto : unsplash / Oxana Lyashenko

 

 

Miks kaisukarud on nii tähtsad? Paljudel on lapsepõlves olnud oma kaisukaru, oma mõmmik, kellega sa jagasid kõiki oma rõõme ja muresid. Võib isegi juhtuda, et sul on su mõmmik veel praegugi alles. 

Prantsusmaal läbi viidud uuringu põhjal selgub, et paljud täiskasvanud tunnistavadki, et neil on ka praegu olemas selline kaisukaru, kellelt nad saavad emotsionaalset tuge rasketel hetkedel.  

Mis seletab aga seda vajadust kaisukarude järele? 


Kaisukaru on emotsionaalne tugi igas vanuses inimestele

 

 

Oma uurimistöö läbiviimiseks küsitlesid teadlased 12 000 osavõtjat, katsudes välja selgitada, milline on nende isiklik side nende endi kaisukaruga. Tänu sellele küsimustikule selgus, et oma kaisukaru juures on tähtis lõhn, pehmus, välimus ja puudutus. Korrates sama testi mõne teise kaisukaruga, ei saanud teadlased samu tulemusi. Ikkagi selgus, et oma kaisukaru on kõige tähtsam, sest oma isikliku kaisukaruga on inimesel emotsionaalne side. Hoides käes võõrast kaisukaru, pööras inimene rohkem tähelepanu mõmmiku välimusele ja tekstuurile, pidades paremaks neid kaisukarusid, mis olid suuremad ja pehmemad. Kui aga tegemist oli oma kaisukaruga, oli tähtis karu lõhn ja tunded, mida mänguasi tekitas. 

Tulemusi ei mõjutanud sugugi osavõtjate vanus ega sugu. Seega ei muutu kaisukarude toime elu jooksul ega sõltu ka inimese soost nagu näiteks nukkudega või autodega mängimine. Kaisukarud meeldivad kõikidele lastele ja täiskasvanutele, ükskõik, mis soost nad ka ei ole. 

Kaisukaru aitab hoida eemal stressi ja üksindustunnet. See uurimistöö annab uusi võimalusi, kuidas paremini näiteks kaisukarusid stressieemaldajatena kasutada kas siis haiglates või koolides kriisiolukorras. Miks mitte ka varsti tööl koosolekusaalis?

 

Kommentaare ei ole