{ads}

HIDE

Viimased

latest

Pika ja õnneliku suhte saladused

  foto : unsplash / Stepanie Liverani     On neid paare, ke...

 

foto : unsplash / Stepanie Liverani

 

 

On neid paare, kes jäävad kokku 10, 20 või 30. aastaks. Mis neid koos hoiab? Ja kuidas neil õnnestub ikka veel olla õnnelik peale kõiki neid aastaid? 

Kõige raskem ei olegi koos olemine vaid oma suhte eest hoolitsemine, et see toimiks, kvaliteetse aja jagamine ning läheduse hoidmine. Selleks, et teine inimene ei muutuks mööbliesemeks, vaid oleks tõesti osa igapäevasest elust, tuleb kuulda võtta spetsialistide soovitusi ning hoiduda järgmiste vigade tegemisest.


1. Ära ole liiga järeleandlik

Öeldakse, et selle jaoks, et suhe toimiks, tuleb olla järeleandlikum. Ometi on tähtis kinni pidada ka oma isiklikest soovidest ja vajadustest. Väikesed järeleandmised nagu need, mis puudutavad söögiaegu, ei mõjuta nii väga paarisuhet, suuremad järeleandmised, mis puudutavad oma isiklikke vajadusi ja soove, võivad rikkuda omavahelist suhet. Sa ei saa nõuda teiselt inimeselt, et ta loobuks sellest, mis on talle hingelähedane ja teeb teda rõõmsaks. See, et te olete koos, ei tähenda, et teil peavad olema edaspidi samad soovid ja vajadused, tähtis on seda mitte unustada ja austada.


2. Ära võta enda peale liiga palju kohustusi

Paljude paaride puhul paistab silma see, et naiste õlul lasub sageli liiga suur vaimne koormus. Naised on tihti need, kes peavad kõike organiseerima, kõike meeles pidama, alustades lastest ja lõpetades majapidamistöödega. Jäta oma kaaslasele ka mõned kohustused ja ära tee kõike ära, vastasel korral võid sa varem või hiljem murduda. Kui sa jätad talle võimaluse teha midagi aga ta seda ei tee, siis kui kaua sina niimoodi vastu pead? Võib-olla peaksid sa oma töökoormust vähendama ja mitte olema nii nõudlik või siis rääkima oma kaaslasega tõsiselt? 

 

 

 


3. Ära unusta oma isiklikku elu

Ära unusta enda isiklikku elu. Võta oma suhet, kui triot, mitte duot: sina, mina ja meie suhe. Igale inimesele peab jääma oma individuaalsus ja intiimsus. Seda suurem on soov taas koos olla, kui sul on ka omad soovid ja harrastused. Kui sa ei räägi kõigest oma kaaslasele. Te ei ole üks vaid kaks erinevat inimest. Soov ja iga tekivad siis, kui jätta natuke salapära.


4. Ärge unustage oma intiimelust rääkida avameelselt

Seksuaalsus on suhte üks alustest, ilma milleta suhe ei toimi normaalselt. Igas suhtes tuleb ühel või teisel hetkel ette madalseise, mille ajal seksuaalelu jääb seisma erinevate põhjuste tõttu, milleks võivad olla libiido langus, vaimne koormus, terviseprobleemid või siis omavahelised arusaamatused. Kõige tähtsam on sellest rääkida ja öelda, mis sinuga lahti on. Isegi, kui intiimelu on pausil, tuleb sellest rääkida, et sellest ei saaks harjumus. 


5. Naerge koos

Mõned paarid, kes on juba kaua koos elanud, tunduvad samas nii kaugel teineteisest. Kooselatud aastad ei tohiks muuta elu raskemaks ja viia ära kogu rõõmu. Et suhe kestaks, tuleb naerda koos, kasutada huumorimeelt ja õppida naerma ka iseenda üle. 

 

 


6. Te ei pea kõike koos tegema

Et suhe kestaks ja peaks ajale vastu, on vaja jätta ruumi. Selleks on vaja aega, et olla üksi, koos sõpradega või kasvõi üksi oma pereliikmetega. Miks minna kaubanduskeskusesse koos kaaslasega, kui sa võid minna ka koos oma ema või sõbrannaga ja näidata pärast oma ostusid, kui sa oled koju jõudnud. Nii on igal inimesel ka oma isiklik elu. 


7. Ära unusta oma kaaslast

Õpi teda kuulama, mõistma ja nägema. Pööra talle tähelepanu. Ole olemas, kui tal on sind vaja. Kuula tema soove ja vajadusi, nii, et ta saaks aru, et ta on olemas, ta on osa sinu elust ja sa näitad talle, et sul on aega teda kuulata. 


8. Spontaansuse kadumine

Ära hoia kõike endale ja ära hakka kaaluma iga samm, kas sa peaksid seda talle ütlema või mitte. Ole sina ise.


9. Rääkige, kui asjad on korrast ära teie vahel

Ilma suhtlemiseta ei ole suhet. Et suhe toimiks, on vaja rääkida sellest, mis on hingel ja kuulata teist. Tuleb osata rääkida sellistest tunnetest nagu kurbus, viha ja rõõm ilma, et selles oleks midagi taunivat. Ning kuulata teist ilma ärritumata. Emotsionaalne suhtlemine aitab paremini jagada oma tundeid, kuulata oma kaaslast ära ja austada teise arvamust.

Kommentaare ei ole