{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et mees on valmis isaks saama

foto : unsplash / Jochen van Wylick      Te olete hakanud k...

foto : unsplash / Jochen van Wylick

 

 

 Te olete hakanud kallimaga rääkima lapse saamisest. Soon on teil mõlemal suur aga sinu hinges on mitmed kahtlused, millest sul on raske üle saada. Kas sa oskad olla hea ema oma lapsele? Kas parem oleks veel natuke oodata ja õppida ennast paremini tundma? Ja milline su kallim isana oleks? Kas ta oleks hea isa teie lapsele? 


1. Te räägite koos lapse saamisest

Kui su kallim ei katsu seda teemat vältida ega põgene niipea, kui sa sellest juttu teed, siis on see juba hea märk. Kui ta teeb sinuga ühiseid tulevikuplaane ja räägib lapse saamisest, on ilmselt valmis isaks saama.


2. Talle meeldivad lapsed

Väga suur vahe on sellel, kas olla koos oma lapsega või teiste lastega. See, kui ta ei oska lastega üldiselt midagi peale hakata, ei ole iseenesest halb. Kui ta aga meelsasti mängib su täditütre pojaga, on aga märk sellest, et ta on valmis  isaks saama. 


3. Teda huvitavad teemad, mis käsitlevad laste kasvatamist

Soov last saada on üks asi. Lapsevanemaks olemine aga teine. Last kasvatatakse koos, ühisel nõul. Mida su kallim arvab pedagoogikast ja laste psühholoogiast? Kas see pakub talle huvi? Kui jah, siis on ta ilma ainsagi kahtluseta valmis isaks saama.

 

 

 


4. Ta oskab jagada

Isaks olemine hõlmab enda alla oskust jagada, nii oma eluruumi, kui ka... toitu. Kui su kallim on pigem enesekeskne, siis hoiata teda ette, et ta peab tõsiselt pingutama, kui tahab isaks saada.


5. Ta aitab sind kodutööde juures

Lapse sündides ei jää enam vaba aega üle, alati on midagi vaja teha, alati ootab mõni töö toimetamist. Sellepärast tuleks koduste tööde tegemist jagada, kui sa ei taha, et vaimne koorem sind ühel hetkel maha murrab. Kui su kaaslane sind praegu ei aita koduste tööde tegemisel, tuleks sellest tõsiselt rääkida enne lapse sündi.

 

6. Ta on vastutustundlik

Sa võid tema peale kindel olla ega pea talle kogu aeg midagi meelde tuletama. Sa usaldad teda ja tead, et ta on sinu jaoks nagu kalju, tugev ja rahustav, mille peale sa võid alati toetuda. Hoia teda, sest temast saab väga hea isa.

 

7. Ta tunnistab vajadusel, kui on eksinud

Lapsevanemaks ei sünnita vaid saadakse. Lapsevanem kasvab koos oma lapsega. Kui sina ei ole valmis muutma oma mõtteviisi ja tunnistama vajadusel oma süüd, kuidas sa tahad, et lapsed seda teeksid? Kas su kallim on valmis kriitikat kuulma ja ennast muutma? Kui jah, siis on kõik hästi.

 

 

 

 

8. Ta on valmis järeleandmisi tegema

Kui ta on valmis rohkem tööd tegema, lükkama mõne ostu tegemise teiseks korraks, jätma oma soovid ja vajadused teisele kohale, siis ei pea ta ennast maailmas kõige tähtsamaks ja tal on prioriteedid paigas.

 

9. Ta oskab oma tundeid ja emotsioone näidata

Laps vajab palju armastust ja seda iga päev. Oma esimesest elupäevast kuni viimaseni. Laps tahab teada läbi sõnade või tegude, et teda armastatakse. Kui su kallim on sinu vastu hea ja hooliv ning näitab oma armastust välja, siis on ta selline kahtlemata ka teie lapsega.

 

10. Ta armastab sind väga

Lapse saamine paneb paarisuhte tõsiselt proovile. Laps toob palju õnne ja rõõmu aga lapse sünd võib anda paarisuhtele tugeva löögi. Ainult tugevamad peavad vastu. Et suhe vastu peaks, on vaja palju armastust, toetust, mõistmist ja suhtlemist. 

 

Kui su kallim ei vasta kõikidele nendele puntkidele, pole ka midagi lahti, sest raske on olla valmis enne lapse sündi. Teil on 9 kuud selleks, et end ette valmistada. Temast saab kindlasti väga hea isa. Lapse sünd muudab kõik, tuues endaga kaasa palju häid üllatusi. 

 

Kommentaare ei ole