{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada lühikese ajaga 5 kilo

  Foto : unsplash /Pablo Merchán Montes   Kui sa oled otsust...

 

Foto : unsplash /Pablo Merchán Montes

 

Kui sa oled otsustanud saledaks saada, siis oled sa täitsa õiges kohas. Ja ära muretse, me ei käsi sul hakata iga päev porgandeid närima. Aga, kui sa tahad oma lisakilodest vabaneda, pead sa hommikul ärgates kõige esimesena vett jooma, selle asemel, et endale kohe võileibu valmistada. Öö jooksul vedeliku kogus kehas väheneb ja kui sul on hommikul ärgates tunne, et kõht on väga tühi, siis tegelikult pead sa vett jooma, et taastada organismi vee tasakaalu. 

Kaalu kaotamiseks on tähtis ka meeles pidada, et meie keha toimib bioloogilisel rütmil, mis tagab organismi normaalse funktsioneerimise ja aitab kiiremini rasvu põletada. Sellepärast on tähtis süüa kindlatel kellaaegadel ja veelgi olulisem on magada piisavalt. Unel on väga suur mõju kehakaalu langetamise juures, sest magamise ajal hakkab meie keha tootma söögiisu reguleerivat hormooni leptiini, kui sa piisavalt ei maga, läheb sul kõht lihtsalt rutem tühjaks ja sa võid hakata sööma kõike, mille järgi isu tekib. 

 

 

Rääkides hommikueinest, siis päevaks vajalikku energiat annavad puuviljamahl, jogurt või kohupiim ning täisteraviljad. Kõige tähtsam jällegi, et hommikusöök oleks küll tervislik aga ka toitev. 

Samuti on hea teha alati lõunauinakut võimaluse korral, kui sa tunned päeval väsimust. Heida pikali ja tee 15 minutiline uinak. Nii saad sa rohkem energiat juurde, kui magusat süües. 

Ja loomulikult on vaja liikuda. Kui võimalik, käi ikka jalgsi ja sõida vähem autoga. Mida rohkem sa liigud, seda parem. 

Kui sa tahad kiirest 5 kg kaotada, pead sa unustama valge suhkru ära. See on sinu suurim vaenlane. Selle asemel katsu parandada oma seedimist. Sest hea seedimine aitab kiiremini lisakilodest vabaneda. 

 

 

Kui sa oled harjunud tihti väljas sööma või ostad koju tulles poest süüa kaasa, siis edaspidi oleks hea, kui sa võtaksid end kätte ja hakkaksid ise süüa tegema. Nii tead sa kõige paremini, mida sa sööd. Valmistoidud sisaldavad liiga palju rasva, suhkrut ja soola. 

Aeg-ajalt võid sa end ka premeerida millegi heaga. Nii suudad sa kauem vastu pidada ja ei tiku masendus peale. 

Kindlasti ei tohiks jätta aga söögikordi vahele, sest vastasel korral hakkab su reserve varuma arvates, et sa teda näljutad. Ja samuti ära söö liiga kiiresti, ära vaata söömise ajal ekraani ning mälu toitu korralikult. Nii väldid sa ülesöömist. 

 

Kommentaare ei ole