{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui naeratuse taga on peidus depressioon

Foto : unsplash / Arnold Obizzy   Paljud inimesed arvavad, e...

Foto : unsplash / Arnold Obizzy

 

Paljud inimesed arvavad, et depressioon on see, mis naelutab inimese voodisse nii, et tal puudub jõud tööle minna ning teistega suhelda. Tegelikult aga see päris nii ei ole. 

Väga paljud depressiooni all kannatavad inimesed varjavad oma tõelist seisundit naeratuse taha.

See näitab muidugi ka seda, et iga inimene tunneb depressiooni erinevalt ja selle tõttu on raske diagnoosi panna lihtsalt inimese elu vaadates. 

 

Naeratav depressioon

Naeratav depressioon tähendab seda, kui inimene ei näita välja oma tõeliseid tundeid: jääb mulje nagu oleks ta oma eluga väga rahul ja isegi õnnelik, oma sisemuses aga kannatab ta depressioonile omaste sümptomite pärast.

Depressiooni ei ole selle tõttu kerge ka ära tunda oma lähedaste seas, sest sageli on need inimesed juba harjunud selle haigusega elama ja oskavad väga hästi oma tundeid varjata, näidates välja üksnes seda, mida neilt oodatakse. Tihti on ka nii, et need inimesed ei aktsepteeri oma seisundit ja kardavad teiste pärast oma tundeid välja näidata. 

 

 

Depressioonis oleva inimese naeratuse taga on tegelikult suur kurbus. Ja naeratus on üksnes vahend, mille abil varjata oma negatiivseid tundeid. 

Sellise depressiooni all kannatavad inimesed elavad pidevas masenduses, hirmus, kartuses, meeleheites, närvilisuses - nad ainult ei näita oma tundeid välja teistele. Nad teevad nagu kõik oleks korras, näitavad teistele välja, et midagi pole nendega lahti ja ei näita mitte kunagi mitte kellelegi oma nõrkusehetki. Ãœksi peavad nad hakkama saama oma paanikahoogude, muremõtete, masendushoogude, meeleheite ja enesetapumõtetega. Ja see punkt ongi kõige rohkem muret tekitavam. 

Sest need, kes kannatavad sellise depressioonivormi all on ka need, kes võivad oma enesetapuplaanid ellu viia. Tavaliselt on just need inimesed need, kes endalt elu võtavad ja sellega kõiki Å¡okeerivad, sest mitte keegi ei oleks arvanud, et selle inimese elus oli midagi korrast ära. Just sellepärast on see depressioonivorm kõige ohtlikum. 

 

 

 

Mida sellisel puhul teha? 

Kui sa tundsid end eelmainitud kirjelduses ära, siis võta teadmiseks, et on väga palju võimalusi, mis aitavad sul paremini oma situatsiooniga toime tulla. Selle jaoks on olemas häid psühholooge ja psühhoteraapia, mis aitab sul oma tunnetega paremini hakkama saada.

Lisaks teraapiale on tähtis ka lähedaste ja pere toetus. Leia endale usaldusisik, kes sind aitaks. Kes aitaks sul näha asju läbi teise vaatenurga, kuulaks sind ära ning toetaks sind. 

Sa ei pea enam kannatama. Otsi endale kohe abi, sest sa ei ole üksi.  


 

Kommentaare ei ole