{ads}

HIDE

Viimased

latest

Aastavahetuse rituaalid, mis toovad järgmisesse aastasse head õnne, armastust ja küllust

  foto : pixabay / motaztafwik    Uus aasta on nagu uus alg...

 

foto : pixabay / motaztafwik

 

 Uus aasta on nagu uus algus. Iga uus päev sellest aastast võib sulle kaasa tuua uusi võimalusi. Kuidas aga tõmmata head õnne, tervist, raha ja armastust uude aastasse? Selle jaoks pole midagi paremat, kui teha õnnerituaale. 

 

Peruu : kanna sellist värvi riideid, mis sümboliseerivad seda, mida sa järgmiselt aastal ootad

Aastavahetusel kannavad Peruu elanikud kindlat värvi riideid. Punane  värv sümboliseerib armastust, kollane head õnne, roheline värv aga raha. Seega tee õige valik ja vaata hoolega, mida sa järgmiseks aastaks tahad. Sa võid kanda ka mitut värvi korraga.  

 

Taani : killud toovad õnne

Traditsioonide järgi visatakse Taanis mõranenud nõus kildudeks vana-aasta õhtul. Mida suurem hunnik on, seda suuremat õnne see toob. Tihti tehakse seda oma kodu ees sõprade ringis.  

 

Hispaania : aastavahetus 12 viinamarjaga

Alustame rituaaliga, mis on laialt levinud Hispaanias ja samuti Lõuna-Ameerika riikides. Kui meie oleme harjunud uut aastat vastu võtma šampusepudelit avades, siis Hispaanias tuleb viimaste kellalöökide ajal süüa ära 12 viinamarja ning teha seejuures iga viinamarja süües üks soov. Kõike seda tuleb teha kiiresti kellalöökide saatel. Viinamarjade söömine toob jõukust ja rikkust uueks aastaks. Kreeka mütoloogias sümboliseerib viinapuu aga elupuud. Ettevaatlik tuleb aga olla sellega, et viinamarju tuleb süüa täpselt viimaste kellalöökide ajal - mitte varem, sest see pidavat ebaõnne ligi tõmbama.

 

Tee esimene samm uuel aastal parema jalaga

Peale seda, kui sa oled viinamarjad ära söönud ja lähed šampuseklaase kokku lööma, tee esimene samm parema jalaga. Vasakut jalga seostatakse halvaga, paremat hea õnnega. Sealt ka ütlus : pahema jalaga voodist tõusnud selle kohta, kui inimene on terve päeva halvas tujus. Seega ära unusta ära teha esimene samm parema jalaga, et see meelest ära ei läheks, hoia paremat jalga vasaku peal kellalöökide ajal. 

 

 

 

Punane aluspesu

Teine klassikaline õnnerituaal, mis tõmbab armastust ligi, on kanda punast värvi aluspesu aastavahetusel. Ka see rituaal on alguse saanud Hispaaniast ning levinud üle kogu maailma. Lisaks aitab punast värvi aluspesu kandmine aastavahetusel alustada uut aastat nullist. 

Kui sulle punane aluspesu ei meeldi, siis ei ole midagi lahti. Sa võid väga edukalt kanda ainult punast värvi sukapaela jala ümber või lihtsalt punast värvi paela vasaku randme ümber. 

 

Tee aknad lahti

Mis siis, et väljas on külm - tee aknad lahti aastavahetusel. Nii ajad sa halva energia minema ning lased hea energia tuppa. Kõige parem oleks hoida akent lahti terve õhtusöögi ajal, nii läheb kõik halb majast välja. Isegi, kui sa teed akna ainult natukene lahti, on see täiesti piisav, et alustada uut aastat hea ja positiivse energiaga.    


Kuldsõrmus šampusepokaalis

Ka see aitab tõmmata ligi head õnne uueks aastaks, kui sa paned oma kuldsõrmuse šampusepokaali lüües teistega klaase kokku. Kui sul sõrmust ei ole, võid sa selle asemel kasutada ükskõik millist teist kuldne ehe. Kuld aitab ligi tõmmata rikkust ja jõukust, ringikujuline ehe aga stabiisust suhetes. 

 

Kohver ukse juurde

Kui sa tahad uuel aastal palju reisida ja ilma näha, pane aastavahetuseks kohver ukse kõrvale.

 

 

 

Pühi väljapoole

See aitab sul vabaneda kõigest halvast kodus. Prügi ei maksa muidugi uksest välja pühkida aga halva energia võid sa välja ajada nii küll. Osades maades lausa visatakse ka ämbritäis vett välja uuel aasta alguses, ka see aitab vabaneda halvast energiast. Miks mitte järele proovida. 

 

Raha kinga sisse

Kui sa tahad tõmmata ligi jõukust ja rikkust, siis tea, et raha tõmbab raha ligi. Pane sularaha oma kinga sisse õhtusöögi ajaks. 

 

Õnne toovad läätsed

Mitmetes eri maades - nende seas Itaalia - usutakse, et läätsed toovad head õnne ligi. Sellepärast tuleks süüa läätsetest tehtud toitu, mis tõmbaks õnne uude aastasse. Läätsede söömine jaanuari esimesel päeval tõmbab õnne ja rikkust ligi terveks aastaks. Läätsesid süües ära unusta soovida, et iga lääts muutuks rahatäheks. 



 

Koosta nimekiri oma soovidest

Enne lauda asumist koosta nimekiri kõikidest soovidest, mida sa uuel aastal teha tahaksid ning lubadustest, mis sa endale annad. Aastavahetusel täpselt südaööl pead sa paberi põletama ja laskma tuhal šampusepokaali kukkuda. 

 

Puuvõõriku all suudlemine

Puuvõõrikule omisatakse maagilisi omadusi. Puuvõõrik kinnitatakse ukse kohale selleks, et hoida halba energiat eemal. Puuvõõriku all suudlemine täpselt südaöösel toob aga õnne.    


Šampust kõrva taha

Belgias aga on kombeks hõõruda paar tilka šampust kõrva taha, samal ajal midagi soovides. 


Kodusedlood©  Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole