{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuri silm : müüt või tegelikkus?

  foto : unsplash / M.   Probleemid, energiapuudus, segadus...

 

foto : unsplash / M.

 

Probleemid, energiapuudus, segadus peas.... Kurja silma usundil on rahvapärimuses oma koht, millest on palju erinevaid legende paljudes kultuurides. Igal maal on oma pärimused ja oma uskumused, mis on seotud kurja silmaga. Mida see aga täpsemalt endast kujutab? 

Kuri silm ei ole haigus. See on nähtus, millega me kõik võime kokku puutuda. Kui probleem ei lahene vaid muutub hullemaks, miks mitte siis kahtlustada kurja silma? Tegelikkuses on kuri silm nagu mingi keeristorm, mis võib meid sulgeda enda sisse. Nagu mingi spiraal, mis põhjustab ebaõnne, põhjustades igasuguseid probleeme ja katsumusi igapäevasesse ellu. Lääne inimeste seas on kuri silm pigem tabuteema, millest ei räägita, kartuses, et see tõmbabki halba ligi. Räägitakse halvast õnnest ja see ongi kõik. Mõnedes kultuurides aga otsitakse kogu aeg kaitset kurja silma vastu ja tegemist on täiesti tavalise nähtusega, mida kõik teavad ja kardavad. 

 

 

Kuri silm on nagu needus, mille keegi sulle oma pilguga peale paneb. Kurja silma omanik vaatab kadeda ja kurja pilguga, tehes nii teistele halba. Selgub aga, et kurja silma omanik ei ole ainult teine inimene, mõnikord teeme me seda ka ise endale aru andmata. Silmad on värav nähtamatu ja nähtava maailma vahel. Kuri silm on kavatsusega tehtud halb, negatiivsust täis mõte. Väga harva saavad inimesed aru, et tegemist on kurja silmaga. Enamik inimesi on liiga hõivatud oma igapäevase eluga, et pöörata sellele tähelepanu. 

Kuidas siis teada saada, kas tegemist on kurja silmaga? Üldiselt tekib kurja silma tõttu väsimus või kurnatus, isegi peale seda, kui inimene on korralikult maganud ja peaks tundma ennast hästi. Raskustunne hinges, liigne emotsionaalsus ja rõhuv tunne, mis ei kao. Inimesed tunnevad kurja silma mõju erinevalt, see sõltub täiesti inimesest endast. 

 

 

Osade inimeste juures põhjustab see masendust või kohmakust, teistes rõhuvat ängitust, segadust, loogikapuudust, arusaamatust jne. Või siis hoopis ootamatuid rahaprobleeme, arusaamatusi ja sekeldusi töö juures. Sümptomid võivad tekkida ootamatult ja taanduda seejärel paari päeva jooksul. Üldiselt aga kaob kurja silma mõju peale meresoola vanni või lihtsalt meres ujumist.

Mõned usuvad, et seda on võimalik kindlaks teha, kas keegi on sind kurja silmaga vaadanud või mitte. Selle jaoks tuleb panna väiksesse kaussi vett ja lisada paar tilka õli. Kui õlitilgad voolavad laiali, on tegemist kurja silmaga. Kui õlitilgad kogunevad kokku, ei ole kurja silma.

 

Kommentaare ei ole