{ads}

HIDE

Viimased

latest

Visioonitahvel aitab sul palju kiiremini oma eesmärke ellu viia

    Mida sa arvaksid sellest, kui sulle pakutaks võimalus oma unistusi ellu viia? Ja mida sa arvad sellest, kui me ütleme sulle, k...

 


 

Mida sa arvaksid sellest, kui sulle pakutaks võimalus oma unistusi ellu viia? Ja mida sa arvad sellest, kui me ütleme sulle, kuidas oma eesmärkidele lähemale jõuda? Tegemist on üsna lihtsa ent väga tõhusa vahendiga, mis kannab inglise keeles nimetust vision board ja mida eesti keeles kutsutakse visioonitahvliks. Räägime lahti, mis see on.

Ütleme, et sul on igasuguseid erinevaid plaane ja mõtteid peas aga sa ei tea, kust otsast alustada. Visioonitahvel tuleb sulle siin appi. Lühidalt öeldes on tegemist tabeliga, mis aitab sul silme all hoida oma unistusi, soove ja plaane. Mis silmis, see meeles nagu öeldakse. Ja tänu tahvlile on sul siht kogu aeg silme ees ja ei kao ära.

Selle jaoks tuleb sul koostada selline kollaaž, mis koosneb lausetest, sõnadest, tekstist, ütlustest, fotodest, joonistustest ja teistest inspireerivatest piltidest, mis tuletavad sulle su eesmärke meelde ja millel on nendega midagi seost. Selle asemel, et mõtelda kogu aeg oma plaanidele ja unistustele, on kõik tänu visioonitahvlile sul silme ees. Visioonitahvel on selline inspiratsiooniallikas, mis tuletab sulle meelde seda, mida sa oma südames kõige rohkem soovid: paremat töökohta, luua oma ettevõte, minna ümbermaailmareisile, kolida mujale, organiseerida unistuste pulmapidu, saavutada paremaid sportlikke tulemusi, saada paremat palka või ametikõrgendust, muuta oma tervist paremaks või leida armastust - kõik muutub võimalikuks tänu visioonitahvlile, sest su eesmärgid püsivad sul meeles ja tänu sellele töötab su alateadvus lakkamatult selle kallal, et aidata sul saavutada seda, mida sa tahad. Pane oma eesmärgid paika ja hakka tööle. 

 

 

Seega kõigepealt tuleb plaanid paika panna. Millest sa unistad? Mida sa tegelikult tahad? Mis on sulle tähtis ja oluline? Mida sa tahaksid oma elus ära teha? Kui sul oleks haldja võlukepp, mida sa oma elus muudaksid? Millist elu sa tahaksid elada viie või kümne aasta pärast? Millisena sa näed ennast tulevikus? Kas sa tahad luua pere, minna reisima mööda maailma, luua oma ettevõte, leida armastust, teha sporti, kaotada kaalu...? Mõtle selle peale. Tähtis on, et sa teed selgeks, mis see on, mis sind  õnnelikuks teeb. Katsu endale seda oma peas täpselt ette kujutada ja seejärel kirjuta kõik oma soovid ja unistused paberile.

Seda tehes on väga tähtis, et sa oled positiivselt häälestatud. Kui sa hakkad juba ette muretsema, et kuidas ja mismoodi see võimalikuks võiks saada ja oled pessimistlikult häälestatud, siis ei saa sa midagi. Kui sa külvad kevadel seemned, kas sa siis ka käid iga natukese aja tagant uurimas, kuidas need seemned kasvavad ja võib-olla kaevad mõne välja ka, et veenduda, kas ikka on juba idanema läinud või ei ole. Tegelikult sa ei tee ju nii, et kastad ja hoolitsed oma taimede eest ega muretse nii palju ette. Külgetõmbeseaduse kohaselt tõmbame me oma ellu ainult seda, millele me oma kõige rohkem keskendume. Ehk siis teiste sõnadega, sinu mõtted saavad tegelikkuseks. Seega ole ettevaatlik oma visioonitahvlit koostades, sa pead uskuma, et see toimib.

 

 

Nüüd, kus sul on eesmärgid paigas, pead sa valima pildid, fotod, lennukipileti, julgustavad ja toetavad sõnad ja inspireerivad ütlused. Kust sa neid saad? Raamatutest, ajakirjadest, ajalehe väljalõigetest, internetist, postkaartidelt.

Kui sul on eesmärgid paigas, võta suur ja tugev paberileht, mille peale sa kleebid oma pildid, artiklid, fotod, tekstid ja kõik muu, mis sind inspireerib ja viib sind oma unistustele lähemale. Kasuta oma loomingulisust ära. Ja kaunista oma visioonitahvlit selliste värvidega, mis sulle kõige rohkem omased on, see tekitab suuremat soovi vaadata visioonitahvlit. Ja seejärel riputa oma tahvel üles sinna, kus ta sul kõige rohkem silma all on ja kus sa kogu aeg saad pilku peale heita. Kööki, töölaua kohale, magamistoa seinale... Mida rohkem sa seda vaatad, seda rohkem see sind motiveerib ja seda suurema tõenäosusega su unistused täituvad. Sa võid ka kõva häälega korrata oma innustavaid lauseid.

Sa võid koostada ka mitu visioonitahvlit. Üldiselt inimesed teevad küll ühe visioonitahvli aga sa võid teha neid ka mitu ja erinevate teemadega: unistuste reis, unistuste töökoht, armastus jne.

foto : unsplash  / Sean Oulashin

 

Kommentaare ei ole