{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad, et su sõbrad ei mõju sulle hästi

  foto : pexels / Andrex Neel   Sa pead neid oma sõpradeks. Te olete nii palju aega koos veetnud, sa tunned neid nii kaua, n...

 

foto : pexels / Andrex Neel

 


Sa pead neid oma sõpradeks. Te olete nii palju aega koos veetnud, sa tunned neid nii kaua, nad meeldivad sulle tegelikult. Ainult, et võib juhtuda, et kõik su sõbrad ei soovi sulle tegelikult head. Kellest on jutt? 


1. See sõber, kelle iga lause algab: "Aga tead, mina-minuga-minul"

Ta räägib sulle, kus ta puhkamas käis, oma probleemidest töö juures, inimestest, kellega ta läbi ei saa. Oma pereprobleemidest, unistustest, hirmudest ja kartustest, oma tulevikuplaanidest. Ta usaldab sulle päris palju asju oma elust. Selleks ju sõbrad ongi ja see on väga tähtis. Ainult, et ikka on nii, et tema räägib ja sina kuulad. Ja kui sina kord suu avad, siis on tal vaja korraks helistada või tuli tal midagi muud kiiret vahele: "No tsau, räägime teinekord, sinuga on nii tore suhelda, mul kahjuks praegu aeg sai otsa!". Või siis kuulab ta sind ühe kõrvaga, katkestades sind pidevalt, et rääkida millestki, mis talle meelde tuli just. Ta ei kuula sind päriselt ja tal on raske rahulikuks jääda, sest su jutt ei huvita teda.

Ta on selline inimene, kes tahab, et teda kuulatakse ja sina oled ju selleks kõige sobivam. Sa kõditad ta ego ja muud ta ei vajagi. Hoia oma probleemid endale, tal pole sellega midagi teha. 

 

 


2. See sõber, kellel pole südant ega kaastunnet sinu vastu

Sulle meeldib ta otsekohesust, terav pilk ja kriitikameel aga sa leiad, et mõnikord võiks tal olla natuke rohkem empaatiatunnet. Osutades sulle teenet, hakkab ta sulle oma tõde pähe raiuma, annab nõu ja teeb selliseid solvavaid märkusi, mis võivad haiget teha. On ka selliseid sõpru, kellel jääb kaastundest puudu ja kellel on kogu aeg näiteks kiire, kes ei saa aru, mille üle sa õieti kurvastad, kes ei mõista sind, kui sa oled kurb, kes ei kuula su probleeme ära ja ei näe su meeleheidet. Tal on alati mõni hea vabandus taskust võtta. 


3. See sõber kes on kade

Midagi suurt temaga lahti ei ole ja ta ei ole otseselt ebameeldiv inimene. Ta teeb lihtsalt kogu aeg selliseid märkuseid, mida sa ei tea, kuidas võtta, tegemist on sellise passiiv-agressiivsuse vormiga. Ta peab pingutama, et näidata välja rõõmu sinu kordaminekute üle. Ta katsub ruttu teemat vahetada. Kui sul aga halvasti läheb, on ta kohe kohal. Või siis näitab ta sulle näpuga, mis sinu elus korrast ära on, sest ta on su hea sõber ja seega võib olla sinuga avameelne (sa näed väsinud välja või siis võiksid sa oma toa sisustuse ära muuta jne). Või siis muutub kadedus lausa võistluseks ja ta näitab sulle, et tal on alati rohkem, kui sinul.


4. See sõber, kes võtab kõike, mida sa talle ütled, isiklikult

Sa ei tea kunagi, kuidas temaga rääkida nii, et ta ei solvuks. Sa vabandad tema ees tihti, valid hoolega oma sõnu. Muidugi leiad sa vabandusi, sest ta on ju nii tundlik ja võtab kõike isiklikult. Sul on kogu aeg tunne, et sa ei tee piisavalt või oled liiale läinud. Tema otsesed või kaudsed etteheited tekitavad sinus süütunnet. Ta hädaldab tihti ja kurdab oma elu üle, et tal pole kunagi õnne olnud, et tal on raske elu olnud, et ta on väsinud jne. Ta ei talu mitte ühtegi etteheidet. Niipea, kui keegi midagi julgeb ütelda, leiab ta, et talle on ülekohut tehtud. Tegelikult on tegemist passiiv-agressiivse manipulatsioonivormiga. Ta on nagu laps, kes mängib teiste inimeste tunnetega ja kasutab neid oma huvides ära.

 

 


5. See, kes on kogu aeg positiivne ja heas tujus

Temaga koos peab kõik alati hästi minema. Ta on alati heas tujus, ta on oma eluga rahul, tal on toredad lapsed ja super hea töökoht. Muidugi on tal hästi läinud. Sa ei näe teda kunagi masenduses ega kurvastamas kusagil, ta ei tunne stressi ega kurbus. Normaalne ju, sest ta näitab teistele ainult oma head külge ja tänu sellele ta meeldibki kõigile ja on nii päikeseline inimene. Ainult, et probleem seisneb selles, et ta temaga koos tunned sa end veelgi alaväärsemana ja hakkad veelgi rohkem omaenda elu kritiseerima. Seda enam, et mitte kunagi ei räägi ta oma läbikukkumistest ja probleemidest. Ega taha ka sinu probleeme teada. Elus huvitab teda ainult see, mis on hästi. Probleem on aga selles, et raske on temaga normaalselt suhelda, sest teiste päike jätab sageli teised varju. Ta ei taha nakatada ennast teiste ega enda probleemidega. Ära unusta ära, et ta ei tee seda sinu vastu. Kui sul on emotsionaalseid probleeme elus, siis on parem mitte temaga sellel ajal suhelda. 


6. See, kes mõistab teisi hukka ja kritiseerib palju

Tal on oma väärtushinnangud, ta on aus ja otsekohene. Ja sellepärast sa teda hindadki. Sa võid tema objektiivsusele kindel olla, ta jääb alati erapooletuks. Tal on kaine mõistus ja selge pea ning ta teab, kuidas konfliktseid situatsioone lahendada. Ainult, et tema toetus ja sõprus ei ole tingimusteta. Kui sa vajad tema poolt natuke rohkem mõistmist, arusaamist, hoolt, tundeid, tähelepanu, toetust, siis analüüsib ta olukorra ruttu üle ja hakkab kohut mõistma. Kui sa aga kannatad, siis ei vaja sa kedagi, kes sind hukka mõistab. Kohtunik rõhutab kõiki su tehtud vigu ja eksimusi. Ta on nõudlik ja jääb ka emotsionaalselt erapooletuks. 

Ta ei ole tolerantne inimene, ta on järeleandmatu ja kangekaelne oma loomuselt. Tal puudub südames kaastunne. Ta tahab teiste üle domineerida aga ilma, et ta seda välja näitaks. Ta oskab teiste usaldust ära teenida aga tekitab teistes süü- ja häbitunnet.

Temaga koos pead sa endale teadvustama, et sa ei ole enam selles eas, et keegi sind kasvatama või noomima peaks.

 

Kommentaare ei ole