{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kõige lihtsamad moodused, mis aitavad vabaneda kõhurasvast

  foto : pexels / Andres Eyrton   Kõhurasva õige nimetus on vistseraalne rasv, tegemist on rasvaga, mis on kogunenud ümber kõhuseina ...

 

foto : pexels / Andres Eyrton

 

Kõhurasva õige nimetus on vistseraalne rasv, tegemist on rasvaga, mis on kogunenud ümber kõhuseina taga olevate siseorganite (maks, soolestik...). Kõhuõõne rasvast ei olegi nii kerge lahti saada. Kõhurasv võib põhjustada metaboolset sündroomi, mida iseloomustab suurenenud vööümbermõõt, kõrgenenud veresuhkur, liigne vabade rasvade sisalduse veres ja  kõrge vererõhk. Metaboolse sündroomi ehk ainevahetussündroomi puhul on suremus südameinfartki suurem. 

Kui sa tahad kõhurasvast vabaneda, siis soovitavad mitmed spetsialistid alustada sellest, et süüa rohkem kiudaineid. 


Kõhurasvast vabanemiseks eelista toiduaineid, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid

Soovitatav on tarbida iga päev vähemalt 30g kiudaineid. Kiudaineid sisaldavad pähklid ning pajud puu- ja köögiviljad. Kõige rohkem kiudaineid sisaldavad aga...


Õunad

Spetsialistide sõnul aitavad kiudained, mida õunad sisaldavad, alandada kolestrooli ja vähendada triglütseriidide ehk rasva taset veres ja hoida kõhtu kauem täis, tänu sellele sööd sa aga vähem. Õunad on lisaks kalorivaesed ning pidurdavad rasvade omastamist. Õunte söömine aitab ka seedesüsteemi puhastada. 




Pähklid

Pähklid sisaldavad rohkel vajalikke kiudaineid ja valku. Pähklid hoiavad seedimist korras ning kaitsevad südame-veresoonkonna haiguste eest. Ei maksa ära unustada, et pähklid on tõeline supertoit. Ka pähklite söömine tekitab täiskõhutunnet. Tegelikult ei tee pähklite söömine paksuks, vaid aitab võidelda rasvumise vastu. Lisaks aitavad pähklid vähendada halva kolesterooli taset veres.

 

Peet

Peet sisaldab rohkelt B9 vitamiine ning kiudaineid (100g peeti = 2,5g kiudaineid). Peet aitab kehast mürke välja viia, alandab kaalu ja vererõhku, parandab tervist ja mälu. Peet sisaldab kõiki organismile elutähtsaid komponente (mangaani, kaaliumit, karotenoide ja betaiini). Lisaks on peet hea antioksüdantide allikas. Peet aitab kehal puhastuda paremini, kui ükski teine köögivili. Peedis leidub palju pektiine, mis aitavad kaasa maksa tööle. Kiudained aga, mida peet sisaldab, aitavad hoida kauem täiskõhutunnet ja veresuhkrut tasakaalus. 

 

 

 

Kirsid

Kirsid on põletikuvastase toimega. Kirsid sisaldavad rohkelt kiudaineid, parandavad seedetööd ning une kvaliteeti.  Kiudained aitavad hoida ja alandada kehakaalu, aeglustades süsivesikute imendumist verre. Lisaks tugevdavad kirsid immuunsüsteemi, kuna kirssides leidub rohkelt kasulikke antioksüdante. 


Metaboolse sündroomi ennetamiseks

Metaboolset sündroomi soodustab vale toitumine, vähene liikumine, istuv eluviis ja ülekaal. Selleks, et ennetada sündroomi teket, tuleb muuta oma eluviise tervislikumaks. 

Toitu mitmekülgseks ja tasakaalukalt : söö rohkem puu- ja köögivilju, oomega-3  (tuunikala, lõhe, pähklid...) ja oomega-9 ( avokaado, oliiviõli...) rasvhappeid sisaldavaid toiduaineid. Piira küllastunud rasva tarbimist (vorstitooted, küpsetised, magusad karastusjoogid, juust ja rasvane liga, valmistoit...) ja kasuta vähem soola. 

Tee sporti (kiirkõnd, jooksmine, rattaga sõitmine, ujumine...) vähemalt pool tundi 5 korda nädalas. 

Väldi alkoholi ja suitsetamist.

Käi regulaarselt arsti juures tervisekontrollis, et kontrollida oma vererõhku,  kolesterooli taset, veresuhkru taset jne.


 





 

Kommentaare ei ole