{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et su juuksed on omadega läbi

  foto : unsplash / Valeeria Kogan   Kas su juuksed on muut...

 

foto : unsplash / Valeeria Kogan

 

Kas su juuksed on muutunud tuhmiks, elutud, katkevad ega kasva enam? Võib-olla on põhjuseks see, et su juuksed on liiga palju kahjustada saanud ja omadega läbi. 

Meie juukseid kahjustavad regulaarselt erinevad välised tegurid nagu päikesevalgus, kuumus, niiskus, värvimised, keemilised ühendid, saasteained jne. Ja ühel päeval ongi pilt selline, et juuksed ei ole enam üldse sellised nagu enne. Nii juuste tekstuur kui struktuur muutub² sellisel puhul. See on selge märk, et su juuksed on omadega läbi ja hüüavad sõna otseses mõttes appi. 


Millised märgid viitavad sellele, et su juuksed on omadega läbi? 

  • Katkised juukseotsad

Kui otsad on katki, on see märgiks, et juuksed on põhjalikult kahjustada saanud kuumtöötlemise või mehhaaniliste ärrituste kaudu. Ja ainus võimalus, kuidas katkiseid juukseotsi ravida, on nende ära lõikamine. 


  • Juuksed lähevad tihti sõlme

See on normaalne, kui sul on hommikul ärgates või päeva lõpus juustes mõned sõlmed, kui su juustes tekivad aga kogu aeg sõlmed, on see märguandeks juuste halvast seisundist. 

 

 

 


  • Katkevad juuksed

 

Kui sa näed oma riiete pealt kogu aeg katkiseid juukseotsi, võib see olla märgiks, et sul on katkevad juuksed, mis on muutunud liiga hapraks. 

 

  • Staatiline elekter juustes

Üldiselt tekib staatiline elekter juustesse talvel, kui õhk on kuivem või keskküttega, tegemist on üsna tavalise nähtusega aga see võib olla ka märgiks, et su juuksed vajavad kiiresti abi. 

 

  • Raske kammida

Kui sul on tunne, et sa ei saa enam oma juukseid soengus hoida, juustes tekivad lained, siis on viimane aega midagi ette võtta, et turgutada oma juukseid. 

 

 

 

 

  • Tuhmid juuksed, mis on kaotanud kogu oma sära

Kahjustada saanud juuksed on juuksed, mille soomuskiht on kannatada saanud, avatud ega peegelda enam valgust juustelt vastu ja selle tõttu paistavad juuksed tuhmid.

 

Juuksed ei kasva enam 

Juuksed kasvavad alati, keskmiselt 1 cm kuus. Kui juuksed on aga tugevalt kahjustada saanud, võib tekkida tunne nagu juuksed enam ei kasva. Põhjuseks on see, et juukseotsad katkevad kogu aeg ja sellepärast ei suuda juuksed kunagi kasvada nii pikaks nagu peaks. 


Miks mu juuksed on katkised? 

Enne, kui me asume lahenduste juurde, on vaja leida põhjus, milleks su juuksed omadega läbi on. Tavaliselt on selle põhjuseks mehaaniline kahjustamine ehk siis hõõrdumine, külm, tuul, juustekummide kandmine jne...), keemilised tegurid (värvimine, keemiliste lokkide tegemine...) ja kuumtöötlemine. Kõik see kahjustab juukseid. 

 

 


Mida teha, kui mu juuksed on omadega läbi? 

Katkiste otstega ei ole midagi muud teha, kui tuleb nad ära lõigata. Kui sa lootsid, et korralike hooldusvahenditega saad sa oma juuste seisukorda parandada, siis tegelikult näitab reaalsus vastupidist. Ainult lõikamine päästab, vastasel korral hargnevad katkised juukseotsad mööda juuksekarva edasi 

Kui katkised otsad on ära lõigatud, siis tuleb muuta mõningaid harjumusi Esiteks ei tohi kasutada enam liiga kõrgel temperatuuril kuumtöötlusvahendeid  või vähemalt piirata nii palju, kui võimalik, nende kasutamist. See on ainuke võimalus, kuidas saada oma juukseid taas ilusaks. 

Teine nipp : niisuta korralikult oma juukseid õigete hooldusvahenditega, mis aitab juuste soomuskihti sulgeda, andes sellega tagasi sära. Seega peale iga šampooniga pea pesemist, tuleb kasutada ka hooldusvahendit (sõltuvalt sellest, mida su juuksed vajavad) ning hoida seda peas paar minutit. 

Samuti tuleb piirata keemiliste tegurite kasutamist ning värvida oma juukseid harvem.

 

 

 

 


Kommentaare ei ole