{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas luua tugevaid suhteid teiste inimestega

Foto : unsplash / Priscille Du Preez    Selleks, et luua tug...

Foto : unsplash / Priscille Du Preez

 

 Selleks, et luua tugevaid suhteid ja leida sõpru kogu eluks, on vaja mõnikord kannatlikkust, vaba aega ja tahtmist. 

 

1. Jää iseendaks

Esimene aga mitte sugugi kõige väiksem nõuanne oleks see, et jää iseendaks! See võib sulle tunduda küll liiga lihtne soovitus aga ei maksa ära unustada, et paljud inimesed muudavad oma käitumist selleks, et teistele meeldida. Kartusest selle ees, et neid ei hinnata sellistena nagu nad on, hirmust üksi jäämise ees või siis hoopis enesekindluse puudumise tõttu hakkavad nad mängima kedagi teist.

See aga ei ole hea, ilmselt sa oled ka ise sellest aru saanud. Ja sellised suhted tavaliselt ei jää püsima, sest nad on vale peale üles ehitatud. Ära unusta iseennast ära ja ära anna endast kõik teisele inimesele. 

Loomulikult ei hakka me teile etteheiteid tegema, igaüks võib käituda nii nagu ta ise seda heaks arvab. Kõige parem viis tugevate ja usalduslike suhete loomiseks on jääda iseendaks. Õpi ennast rohkem hindama. Sest igas suhtes on vaja liikuda koos edasi, mitte kellegi sabas.


2. Kuula ja toeta oma tuttavaid

Niisiis, sa jääd iseendaks ja kõik läheb hästi. Aga ükskõik millise suhtega ka tegu ei ole, ikka peab selle suhte eest hoolt kandma. Ja selle jaoks on vaja kuulata teisi inimesi ära ning toetada nende mõtteid ja plaane.

Olgem ausad, kõik inimesed tahavad ju, et neid ära kuulataks. Nad tahavad olla hinnatud ja väärtustatud. Kõik inimesed vajavad head sõna ja kiitust. See kõik mõjub rahustavalt ja tekitab hea tunde. Ja muudab teievahelisi suhteid tugevamaks. Seega õpi korralikult kuulama teisi inimesi, huvitu sellest, mida teine teeb ja kuidas tal läheb ning toeta teda. See ei tähenda sugugi, et sa ise enam üldse rääkida ei tohi, lihtsalt jäta ka teistele aega rääkimiseks. Sest midagi hullemat ei ole sellisest inimesest, kes kogu aeg tähelepanu otsib ja iseendast räägib.

 

 


3. Ära unusta nimesid

See võib sulle esmapilgul tunduda üsna üllatav aga tegelikult on väga tähtis meeles pidada nende inimeste nimesid, kellega sa suhtled. Sa ei hakka ju kedagi kutsuma nii, et : "kuule sina!" või siis hoopis kutsud kedagi Katiks, kui tegelikult ta nimi on Liina. See näitab ainult seda, et sa tegelikult ei huvitugi sellest inimesest ja võib mõjuda solvavalt.

Väike nõuanne: kui sul on tõesti nimede peale halb mälu, siis kirjuta üles telefoni inimeste nimed, kellega sa ka edaspidi kavatsed suhelda.


4. Ära mõista kedagi hukka enne, kui sa teda ei tunne

Selle jaoks, et oma suhteid hoida, on väga vajalik, et sa ei mõistaks kedagi hukka ilma teda tundmata. Loomulikult võid sa peale esimest kohtumist mõtelda kes teab mida sellest inimesest ja olla eelarvamustega aga tähtis on, et sa ei jääks kinni nendesse eelarvamustesse.

Mõnikord on kõik need eelarvamused täiesti alusetud. Võta aega, et õppida inimest tundma korralikult. Kellelegi ei meeldi ju, kui teda sildistatakse kohe. 


5. Julge naeratada

Me ei ütle, et sa peaksid kogu aeg naeratus suul ringi käima, eriti siis, kui su enesetunne pole kõige parem. Igal inimesel tuleb ette selliseid päevi. Lihtsalt, naeratamine on hea, sest see aitab maandada stressi taset, võtab muresid ja pingeid ära.

Ja olgem ausad, palju meeldivam on ju suhelda sellise inimesega, kes naeratab siiralt. See on nii väike asi aga annab nii palju head energiat nii sulle endale, kui teistele. Ja naeratamine ei maksa midagi.

 

 


6. Ãœtle inimestele, et sa neid hindad

Ilmselt pole midagi paremat, kui teadmine, et sind armastatakse ja hinnatakse. Ütle siis nendele, kes on su elus tähtsad, seda, mida sa nende juures hindad üle kõige. Ja jaga temaga seda, mis su hinges toimub, kas siis kurbust või rõõmu.

Iga suhte aluseks on suhtlemine. Kui sa tahad luua tugevaid suhteid ja tahad, et sind hinnatakse, siis kiida teisi ja ütle neile, et nad on sulle tähtsad. Kui sina armastad, armastatakse ka sind.


7. Tülide ja erimeelsuste korral katus lahendada probleeme rahulikult

Ka sõbrad ei ole kõiges alati nõus ja ikka tuleb erimeelsusi ette. Kui midagi peakski juhtuma, siis on tähtis sellest omavahel rääkida ja mitte oodata, et olukord hullemaks läheb. 

Ja ära võta kaitsepositsiooni sisse, katsu rääkida rahulikult, nii saavad kõik aru. Ja ära ütle midagi, mida sa hiljem võid kahetseda. Kui sa tunned, et oled ärritunud, siis mine välja ja jaluta natuke.

 

Kommentaare ei ole