{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sina tead, millist tüüpi oled sina ja milline on sinu elukaaslane? (alfa, beeta, oomega...)

foto :unsplash / Toa Heftiba     Ilmselt oled sa juba k...


foto :unsplash / Toa Heftiba

 

 

Ilmselt oled sa juba kuulnud erinevatest inimeste tüüpidest , mis kannavad nime alfa, beeta ja oomega? Nii nagu loomariigis, on alfaisane karjajuht, kes tõmbab emaseid ligi. Kõik armastusromaanid idealiseerivad alfaisaseid, tehes neist suuri kangelasi. Meie tänapäeva elus peavad alfaisased aga natuke oma käitumist kontrollima ning võtma omaks beeta-isaste jooni, olema paindlikumad ja hoolivamad, nii nagu ühiskond seda nõuab. Päris elus ei vaja naine, et alfaisane teda päästaks mingist ohtlikust olukorrast, selle tõttu võib unistuste prints olla hoopis näiteks oomega-isane. Lisaks kõigele võib inimese isiksus ka elu jooksul muutuda, selle tõttu võib mees olla oma karjääri alguses tugev alfa aga hiljem töötuks jäädes ja masenduses olles muutuda oomegaks.

 

Alfamees

Alfamees on sündinud juhtima, ta on tõeline karjajuht, kes on harjunud ise otsuseid vastu võtma. Alfa teab, mida ta tahab ja viib alati oma eesmärgid ellu, hoolimata hetkelisest olukorrast, mis ta elus peaks olema. Talle ei meeldi kõhklejad ja keerutajad, ta ise on kategooriline ja kindel oma otsustes ja tegudes. Ta võib olla liiga enesekeskne, egoistlik, seksistlik, nõudlik ja raske iseloomuga. Ta on ettevõtliku vaimuga mees, kellel on palju suhteid enne, kui ta leiab endale selle ainsa ja õige. Alfaisane ei oska naist lohutada ega toetada. Samas on ta hästi sarmikas, kõikide naiste lemmik ja alati parimatest parim.


Alfanaine

Alfaemane on väga enesekindel naine, tundub nagu ta ei vajakski meest enda kõrvale selleks, et olla õnnelik. Ta võtab juhtimise ja asjaajamise meelsasti enda peale. Ta ei lase endale öelda seda, mida ta tegema peab vaid teab seda ise väga hästi. Ta tunneb end teistest natuke üle olevat ja võib olla agressiivne, autoritaarne ja sarkastiline. Alfaemased on väga seksikad. Nad ei karda mehi. Alfaemane saab tavaliselt oma tahtmist, isegi alfaisased ei oska ega julge neile ära öelda. 



 

Beetamees

Beeta-isane on reserveeritud olemisega, kohusetundlik ja mõõdukas. Ta on kesmist tüüpi hea mees, mitte midagi erilist, lihtsalt selline tore ja sümpaatne. Enamik tänapäeva mehi on beetad, nad on tundlikumad, ei ole nii agressiivsed ja tavaliselt paremini kasvatatud, kui alfad. Nad on närvilisemad ja tunnevad tihti kohmetust. Beeta-isane on väga hea sõber ja toakaaslane, ta on hooliv, tähelepanelik ja natuke idealistlik. Beeta-isane on pigem introvert ja natuke vanamoeline. Naised valivad beeta-isaseid oma parimateks sõpradeks, eriti siis, kui mõni alfa-isane on neile haiget teinud. Beeta-isane on rahul oma tagasihoidlikus rollis, ta ei katsu silma paista ja järgneb karjajuhile.


Beetanaine

Beeta-emane on väga hea sõber. Üldiselt sarnaneb beeta-emane Bridget Jones'ile. Beeta-emane kaldub olema passiiv-agressiivne ja võib liiga palju muretseda oma nõrkade külgede ja puuduste pärast. Nad on tähelepanelikud, kalduvad ennast alavääristama ja otsivad just oma ellu meest, keda armastada. Teiste naistega koos olles tunnevad nad alaväärsuskompleksi, tundes ennast alamana. Sageli jäävad beeta-emased üksikuks või on kellegi teiseks või kolmandaks valikuks. 

 

 

 


 Gamma-isane ja gamma-emane

Gamma-isane ja gamma-emane on sarnased. Nad seavad endale oma isiklikud reeglid ega lase endale teiste poolt survet avaldada. Gammadele meeldib elu nautida, lõbutseda ning seigelda. Alfast võib saada gamma, muutudes nii hoolivamaks ning diplomaatilisemaks. Gamma tunneb nii enda, kui vastassoo vajadusi ja soove, muutudes nii usaldusväärsemaks teiste silmis. Mõnikord võib tunduda, et gammal on enesekindlusega probleeme. Oma tunnetest gamma just meelsasti ei räägi, kõrge positsioon ja võim ei ole tema eesmärkide seas. Ta on lihtsalt selline populaarne kuju. Kõige tähtsamal kohal gamma elus on lähedased ja sõbrad.


Oomega-isane

Oomega on alfa positiivsete omadustega vastand. Oomega-isane on usaldusväärne, intelligentne, võimeline arutama asju rahulikult sõltumata olukorrast. Oomega tahab üle kõige saada paremaks, jagada oma mõtteid ja ideid ning on üldse avatud inimene. Oomega-isasel võivad olla vanamoelised harjumused, näiteks võib ta marke koguda või elada lihtsalt oma isiklikus maailmas täiesti rahulikult. Tal ei ole kõrgeid plaane, ta ei ole eriti ambitsioonikas. Satub ruttu vaimustusse uutest asjadest. Tavaliselt meeldivad talle alfa-emased, kellele ta aga ligi ei pääse. Oomega-isane ei ole eriti ettevõtlik ja laseb endale öelda, mida teha. Oomega-isane elab sageli naise rahakoti peal ega osale kodutööde tegemisel. 


Oomega-emane

Oomega-naine on laisk, korratu ja ilma igasuguse võluta. Ta on madala enesekindlusega, pigem kibestunud, tal ei ole suuri plaane ja tavaliselt ei tee ta ka karjääri. Ta teeks hästi, kui katsuks nooruslikum ja säravam välja näha.




Delta-isane ja delta-emane

 

Delta-isane ja delta-emane on sarnased. Nad on erakud ja mingil määral rahulolematud. Nad on sageli endised alfad, kes omal ajal olid kuulsad ja populaarsed kõikide silmis. 


Sigma-isane ja sigma-emane

Sigma-isane ja sigma-emane on sarnased. Sigmad ei sobi ühiskonda aga suudavad kuidagi hoolimata kõigest hakkama saada. Nad tekitavad teistes segadust oma mõttemaailma poolest. Nad naeruvääristavad alfasid viimaste suurimaks meelepahaks. Sigmad põlgavad vastassugu ka siis, kui nad peaksid neid ihaldama. Sigmad on kavalad ja suudavad alati oma tahtmist saada aga valides selleks mingeid kõrvalteid, mida ainult nemad teavad. Sigma on väga hea veenmisoskusega, kes teeb kõike oma äranägemise järgi. Sigma ei otsi ega vaja teiste heakskiitu ega muretse sellepärast, mida teised temast arvavad. 


Dzeeta-isane

Dzeeta on sõltumatu mõtleja, kes jääb iseendale truuks ega lase ennast ühiskonna pärast muuta. Dzeeta tunneb oma väärtust, teab, kes ta on ega lase ennast mõjutada. Ta jääb endale truuks ega lase ennast teiste arvamusest mõjutada.

Kommentaare ei ole