{ads}

HIDE

Viimased

latest

Suur vanusevahe : naine, 21-aastane, mees, 55-aastane. "Mõned arvavad siiamaani, et mind huvitab ainult Jaani raha. Kuidas inimesed nii rumalad võivad olla? "

foto :unspalsh / NAOM     Maarja on 21-aastane üliõpilane. ...

foto :unspalsh / NAOM

 

 

Maarja on 21-aastane üliõpilane. Jaaniga kohtus ta täiesti juhuslikult, otsides endale tuba elamiseks. Maarjal ei olnud võimalust tervet korterit üürida, seega otsis ta kedagi, kes oleks nõus võtma üürilise enda juurde. Alguses oli Maarjal kindel plaan, et üksiku meesterahva juurde ta mingil tingimusel ei lähe aga tagantjärgi Maarja tunnistab, et Jaanil on väga ilus maja, mis talle kohe meeldima hakkas. Jaan tundus ka oma vanuse kohta ikka palju noorem välja, kohe tuli jutuks ka, miks ta nii suures majas üksi elab, et on naisest lahku läinud, lapsed juba oma elu peal ja kodust lahkunud. Maja aga kuulus kunagi tema vanematele. Müüa ta seda ei taha, mälestused ikkagi, mis siis, et ilmselgelt oli see elamine tema jaoks liiga suur. Sellepärast ta üüriski tuba välja, ta oli isegi kõik nii valmis ehitanud, et üürilisel oleks omaette sissepääs ja kõik mugavused. Maarja ei kõhelnud kaua vaid oli nõus, sest ta tundis, et Jaan on hästi tore mees, kellega tal pole midagi karta vaja. 

 

 

Esimeste kuude jooksul ei rääkinud nad palju. Maarja keskendus oma õpingutele ja Jaanil oli palju tööd. Aga siis aeg-ajalt hakkas Jaan tooma värskeid pirukaid Maarja ukse taha, et üliõpilasel kõht tühjaks ei läheks jne. Maarjal oli selle üle ainult hea meel, sest ega tal seda raha ka ülearu palju ei olnud. Jaan aga oli oma eluga heal järjel, seda oli näha kõigest. Maarja ei olnud ka kitsi, ta tõi Jaanile küpsiseid, mida ta oma vanemate juures oli valmistanud või ema tehtud moosi. Nad tihti just ei kohtunud, mõlemad elasid oma elu. 

Peale esimest kooseluaastat, enne suvepuhkust, tegid nad lõpuks ühise grilli. Selle õhtusöögi ajal ilmselt miski muutuski nende omavahelises suhtes. Maarja nägi Jaani hoopis teise pilgu läbi. Ta oli selle aasta jooksul aru saanud, et võib Jaani täiesti usaldada ja tahtis nüüd näidata oma tänulikkust välja. Jaan tegi veini lahti ja neil jätkus juttu varahommikuni. Maarja tunnistas, et ta pole kunagi nii palju naernud mitte kellegagi. Sellel õhtul ei juhtunud mitte midagi. Aga sellest ajast hakkasid nad pea iga nädal koos sööma, sellest sai nagu mingi kindel rutiin, mis mõlemale meeldis. Maarja tundis, et ta tahtis Jaanile meeldida ja et tal on Jaaniga hea koos olla. Nad vaatasid filme koos ja rääkisid lõpmatuseni. 

 

 

Ühel hetkel jõudis Jaanile ilmselt kohale, et Maarja näeb teda, kui meest. Jaan leidis, et Maarja on täiskasvanud inimene ja vastutab ise oma tegude eest. Mis siis, et neil on nii suur vanusevahe. Maarja ei olnud ju enam laps. See, mida teised arvavad, ei olegi nii tähtis. 

Jaan ja Maarja on koos juba teist aastat. Neil pole kunagi omavahel probleeme olnud. Jaan on hästi aktiivne mees, Maarjal on raske teinekord temaga sammu pidada. Pigem on nende suhtes Maarja see, kes tahab rohkem kodus olla ja vähem väljas tuuritada. Maarja on hakanud ka Jaaniga koos trenni tegema. 

Jaani sugulastega saab Maarja hästi läbi. Maarja enda lähedastel oli alguses raske Jaaniga leppida, nüüd saavad Jaan ja Maarja isa aga väga hästi omavahel läbi. On ka neid, kes on öelnud, et Maarja on ainult Jaani raha peal väljas. Maarja ise teab, et tegelikult see on täiesti vale. Aga las inimesed arvavad, mis nad arvavad, Maarja jaoks on kõige tähtsam praegu see, et ta on Jaaniga õnnelik. Nad on samal lainel kõiges, võib-olla kunagi see muutub, kes teab aga miks ette muretseda. "

Kommentaare ei ole