{ads}

HIDE

Viimased

latest

Naiste ilu eri: milliseid vigu tuleks peale 50. eluaastaid vältida

  Foto : unsplash / Chris Jarvis    Mis puutub ilurituaalide...

 

Foto : unsplash / Chris Jarvis

 

 Mis puutub ilurituaalidesse, soengu ja meigi valikusse, siis mõnikord võivad halvad valikud kõik ilusa ära rikkuda. Selle tagajärjel võid sa näha välja palju vanem, kui tegelikult. Juba selle tõttu tuleks just 50. eluaastates olla teadlikum sellest, millised harjumused kiirendavad naha vananemist ning muudavad sind vanemaks ning millised just vastupidi, aitavad sul kauem nooremaks jääda. 

Kui sa kasutad ikka samu hooldusvahendeid, mida sa kasutasid kümme aastat tagasi, kui sa ei hoolitse piisavalt oma välimuse eest, kui sa jätad oma juuksed unarusse, kui sa meigid end ikka veel samamoodi nagu 25. aastaselt, siis on aeg nüüd sisse seada väikesed muutused. Ja hea uudis on see, et uued ja kasulikumad harjumused aitavad sul näha välja 10. aastat noorem.


Viga nr. 1 : sa kasutad ainult niisutavat näokreemi

Kui oma naha niisutamine on esimene vananemisvastane abivahend, siis peale 50. eluaastaid on veelgi vajalikum oma nahka toita, mis paratamatult aastatega muutub kuivemaks. Nahka on vaja toita selleks, et tagada naha elastsus ja sära ning piirata kortsude teket. Seega unusta ära kõik niisutavad kreemid, mis ainult nahka niisutavad ning võta kasutusele selle asemel nahka toitvad ning pinguldavad kreemid, mis aitavad võidelda naha enneaegse vananemise ning kortsude vastu.


Viga nr. 2 : sa meigid liiga palju ennast

Peale 50. eluaastaid ei talu nahk enam liigset meiki just jume pärast, sest liigne jumestuskreemi ja puudri kasutamine põhjustab kiiremat kortsukeste ja kortsude teket ning muudab sind palju vanemaks, kui sa tegelikult oled. Seega ära meigi ennast liiga palju.

 

 


Viga nr. 3 : sa ei hoolitse kaela eest

Tavaliselt on kaelapiirkond just see ala, mis jääb sageli unustusse, samas on ka kael esimene, mis reedab tihti tõelise vanuse. Kui sa enne pole hoolinud oma kaela kreemitama, siis +50 tuleks kindlasti hakata igapäevaselt hoolitsema oma kaela eest, määrides näokreemi ka kaela peale, et hoida ära enneaegsete kortsude teket.

 

Viga nr. 4 : sa ei hoolitse silmaümbruse eest

Silmaümbruse nahk vananeb kõige kiiremini ja on samuti kõige õrnem, selle tõttu on vaja hoolitseda eriliselt selle piirkonna eest. 

 

Viga nr. 5 : sa kannad liiga tumedat huulepulka 

Ükskõik, mida selle kohta ka ei öelda, liiga tumedat värvi huulepulk jätab mulje nagu huuled oleksid õhemad, aja jooksul kaotavad huuled niigi oma täidluse. Seega tuleks kanda pigem heledat tooni huulepulka, matistava efekti asemel aga tuleks eelistada pärlmutrit, mis annab huultele täidlust. 

 

 


Viga nr. 6 : sa loodad ainult vananemisvastastele hooldusvahenditele, et naha vananemist ära hoida

Vananemisvastased kreemid on küll kasulikud aga kui sa oma eluviise ei muuda (sööd ebatervislikku toitu ja ei maga piisavalt), kui sa viibid liiga palju päikese käes või ei koori oma nahka, siis ei aita sa omalt poolt kaasa ja võid ikkagi välja näha palju vanem. 


Viga nr. 7 : sa ei hoolitse oma käte eest

Nii nagu kael, võivad ka käed reeta su tõelist vanust. Peale 50. eluaastaid ei piisa enam sellest, et sa määrid käsi toitva kreemiga, nüüd tuleb hakata hoolitsema oma käte eest vananemisvastaste vahenditega, mis omavad nahka pinguldavat toimet ning hoiavad ära pigmendilaikude teket.


Viga nr. 8 : sa kannad ikka veel sama soengut nagu varem

Peale 50. eluaastaid hakkab nägu alla vajuma ning näoovaal muutub. Ka juuste kvaliteet muutub (juuksed muutuvad õhemaks ja ei ole enam nii kohevad). See soeng, mis sulle enne sobis, ei sobi enam tingimata sinu näokuju ega juustega. Seega küsi juuksurilt nõu.


Kommentaare ei ole