{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis viitavad sellele, et sa kannatad magneesiumipuuduse käes

  foto : unsplash / Doğukan Şahin Magneesium on inimorganism...

 

foto : unsplash / Doğukan Şahin

Magneesium on inimorganismi jaoks üks tähtsamaid mineraalaineid, mis aitab reguleerida närvide- ja lihaste funktsioone. Erinevate hinnangutejärgi arvatakse, et umbes 75% inimestest on magneesiumi puudus, selle tõttu tulekski magneesiumi toidulisandina lisaks võtta. Magneesium aitab ka vererõhku langetada, osaleb süsivesikute, rasvade ja aminohapete ainevahtuses, soodustab kaltsiumi rolli organismis, parandab südamelihaste tööd ja reguleerib vereringet ning aitab hoida närvitalitlust normaalsena. 

Magneesium aitab väsimuse vastu, parandab keskendumisvõimet, mälu ja närvisüsteemi. Magneesium on eluliselt tähtis mikroelement, mille vaeguse all paljud inimesed kannatavad. Millised märgid viitavad liiga vähesele magneesiumi tasemele? Meeldetuletuseks olgu öeldud, et tervisespetsialistid, sealhulgas Euroopa Toiduohutusameti sõnul on täiskasvanud inimeste päevane magneesiumivajadus meeste puhul 420 mg ja naiste puhul 360 mg. 

 


Millised märgid viitavad magneesiumi puudusele? 

Silmalau tõmblused ... On sul mõnikord tunne nagu silmalaud liiguksid tahtmatult mõne sekundi jooksul ja siis muutub olukord taas normaalseks? Silmalau tõmblemine ei viita tõsisemale haigusele, küll aga võib selle põhjustajaks olla magneesiumipuudus. Magneesiumipuuduse korral tekivad lihaste kokkutõmbed ja krambid, sealhulgas ka silmalaugu liigutavate lihaste kokkutõmbed. 


Sa magad halvasti... Kui sa pole juba ammu korralikult välja magada saanud, siis nüüd sa tead, keda sa süüdistada võid. Sinu magneesiumitase on liiga madal. Magneesium aitab reguleerida ka und. Kui kehas on magneesiumivaegus, siis magab inimene halvasti.


Sul on probleeme pearinglusega... Peavalud, pearinglus ja iiveldused on peamised märgid liiga madalast magneesiumitasemest. Liiga väheses koguses ei suuda magneesium enam turgutada närvisüsteemi ja see põhjustab omakorda stressi ning väsimust. 


Kui aga teised ja tõsisemad sümptomid peaksid tekkima, nagu depressioon, ärevus ja tunne nagu oleksid sipelgad jalas, siis on aeg minna arsti juurde konsultatsiooni.

 


 

Kommentaare ei ole