{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sõprussuhe teeb rohkem halba, kui head

  Foto : unsplash / Amber Kipp   Mitte üheski inimestevaheli...

 

Foto : unsplash / Amber Kipp

 

Mitte üheski inimestevahelises suhtes ei lähe kõik alati hästi, ikka tuleb ette erimeelsuseid ja lahkhelisid. Inimesed ongi erinevad. 

On aga ka selliseid, kes lihtsalt tahavad teistele halba. Kui sa sellist inimest enda tutvusringkonnas ära ei tunne ja lased tal vabalt tegutseda, saad sa ise haiget ehkki sa pole seda ära teeninud. 

Sellised inimesed, kes teevad sulle halba on need, kes alandavad sind, teevad sulle ebameeldivaid märkuseid ja kes panevad sind sisemiselt kannatama. Kõik inimesed teevad vigu ja eksivad, kui selline käitumine on aga pidev ja kestev, teeb see sulle endale palju halba isegi, kui sa seda enesele tunnistada ei taha. 


Ära muuda ennast kellegi pärast

Ikka inimesed muutuvad elu jooksul ja see on normaalne. Meie harjumused, niisamuti, kõnepruuk võib elu jooksul muutuda. Aga see ei tähenda nagu peaksid sa iseenda ja oma isiklikud vajadused unustama ning kaotama selle, kes sa päriselt oled. On inimesi, kes suudavad teisi panna tegema asju, mida nad muidu kunagi ei teeks. 

Ära idealiseeri seda suhet

Sa ei saa idealiseerida teist inimest või teie omavahelist suhet. Need on kõigest illusioonid, sinu ettekujutlus. Sa pead nägema inimest just sellisena nagu ta on, koos tema heade ja halbade külgedega. On inimesi, kes räägivad sulle seda, mida sa kuulda tahad selleks, et sind hiljem ära kasutada. 

 

 

 

Üks käsutab, teine laseb end ära kasutada

Kõikides suhetes peab olema tasakaal andmise ja võtmise vahel. Vastastikkus on kõige alus. Kui sa austad teist inimest, peab ka tema sind austama ja toetama. Kui sõprussuhe on tasakaalust välja, muutub ta ruttu koormavaks. 

Kas see suhe on normaalne või ei ole? 

Tavaliselt jagavad sõbrad oma muresid ja rõõme omavahel. Halvas suhtes aga otsustab üks ja sama inimene, mida ja millal teha.  

Liigne negatiivsus

On selliseid inimesi, kes tirivad sind allapoole. Ja lihtsalt sellepärast, et ta on su sõber, ei pea sa laskma endasse kogu tema negatiivsust. See muutub sulle ruttu koormavaks ja mõjub masendavalt. 

Pidev kriitika

Alandavaid märkuseid ja pidevat kriitikat on raske taluda, eriti sõprade vahel. Sa ei saa tunda end hästi sellise inimesega koos olles. 

 

 

 

Sa kardad teda

Sellist tunnetki ei tohiks tekkida sõprade vahel. Teie vahel peaks valitsema usaldus. Kui seda enam ei ole, on see suhe rikutud. Kui sa ei saa temaga rääkida ilma, et sa kardaksid tema arvamust ja naeruväärseks sattumist, siis pole see suhe normaalne.

Sa tunned end süüdi

Ka see näitab, et teie suhe pole normaalne. Kui sa tunned, nagu peaksid sa minema teist inimest vaatama, kui sa pead ennast selleks tagant sundima ja kui sa tunned end lisaks veel süüdi, et sa ei lähe teda vaatama, siis ole ettevaatlik, selline suhe tekitab sõltuvust ja see piirab su vabadust. 

Sa tunned end halvasti

Kui sa tunned end koos mõne sõbraga halvasti, tunned masendust või oled ärritunud, siis on midagi valesti. Sa ei anna endale sellest võib-olla aru aga miski su sees ütleb sulle, et sulle tegelikult see inimene ei meeldi ja sa ei taha temaga suhelda. Kuula siis iseennast. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Kommentaare ei ole