{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaks sõna, mis võivad rikkuda kogu sõpruse

foto :unsplash / Patrick Pierre     Hoolimata sellest, kui ...

foto :unsplash / Patrick Pierre

 

 

Hoolimata sellest, kui kaua te juba teineteist tunnete, mõnikord piisab vähesest, et see ilus sõprus teie vahel läbi saaks. On sõnad, mis võivad kõik ära rikkuda. Need sõnad on "hõivatud" ja "hiljem", mida kasutatakse sageli vabandusena, et leida õigustada oma puudumist. 

"Ma ei saa sel nädalavahetusel sinuga tulla, sest ma olen liiga hõivatud."

"Ära muretse, küll me hiljem trehvame."

Pealtnäha ei ole nende sõnade taga midagi halba, sest neid kasutatakse ju üsna tihti aga samas annab see märku ka sellest, et inimene tegelikult taha sellesse suhtesse investeerida. 

Meie ühiskonnas see, kui sa oled hõivatud, tähendab seda, et sul on muud tähtsamat teha, sul on teised kohustused, sündmused ja ootused või siis lihtsalt tähtsamad suhted, kui antud sõber. Ükski suhe ei saa normaalsena toimida, kui mõlemad pooled sellesse võrdselt ei investeeri ja oma suhte eest ei hoolitse. 

 



Mida siis teha? 

Öeldes, et sa oled hõivatud, tähendab see seda, et sa jätad selle sõbra oma päevakavast ja plaanidest välja, teiste sõnadega annad sa edasi sõnumi : "Mul pole sinu jaoks aega".

Öeldes, et sa oled hõivatud või see, kui sa kogu aeg oma kohtumisi edasi lükkad, paistab nagu väldiksid sa selle inimesega kokkusaamist. See on nagu ei tahaks sa talle otseselt ära öelda ja teed seda keerutades. Kui sa oma sõbrast hoolid ja kui ta on sinu jaoks tähtis, pead sa leidma oma kiires ajakavas aega ka tema jaoks. Isegi, kui te ei saa kokku enne paari päeva, nädalat või kuud, näita välja, et sa ei ole tema jaoks kunagi liiga hõivatud, sest teie omavaheline sõprus on sinu jaoks tähtis. Selle jaoks ei pea sa ennast sundima, see peab tulema südamest. 

Sest isegi, kui su sõbrad on sinu jaoks tähtsal kohal, on meil kõigil oma elu omade kohustustega, mis nõuavad palju aega. Sellepärast on tähtis rääkida avameelselt oma sõpradega, selle asemel, et jääda napisõnaliseks ja vastata, et sa oled liiga hõivatud.

Kommentaare ei ole