{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 sõpra, keda kõik endale vajavad

foto : unsplash  / Tim Stief     Sõbrad on sama tähtsad mei...

foto : unsplash  / Tim Stief

 

 

Sõbrad on sama tähtsad meie heaolu ja tervise heaks, kui söömine ja joomine. 

Meil kõigil on vähemalt üks selline sõber, kellega suhe läheb aastate jooksul ainult paremaks. Uuringud on näidanud, et sõbrad on meie heaolu jaoks sama tähtsad, kui sport ja tervislik toitumine. 


5 sõpra, keda kõik vajavad

Teadlaste sõnul on meil vaja 3-5 head sõpra selleks, et olla tõeliselt rahul ja õnnelikud oma elus. Ka need sõbrad, kellega suhted ei ole nii lähedased, on väärtuslikud, seda enam, et meie sotsiaalsed vajadused kasvavad ja muutuvad aja jooksul. Tavaliselt on meil vajalikku aega ja energiat ainult kolme kuni viie lähedase sõbra jaoks. 

 

Milliseid sõpru kõik vajavad? 

 

 

 

Lähedased sõbrad

Lähedased sõbrad on need, keda sa tunned juba aastaid ja kes on sinu kõrval olnud nii headel, kui raskete aegadel. Isegi, kui on olnud aegu, kui te pole teineteist pikka aega näinud, siis kokku saades on teil ikka tunne nagu poleks vahepealset aega olnud. Lähedased sõbrad on need, kellele sa võid alati helistada vajaduse korral. 

 

Eluaegsed sõbrad

Need on need sõbrad, keda sa tunned maast madalast. Mõnedel eluetappidel võivad lähedased ja eluaegsed sõbrad olla samad. Eluaegsed sõbad aga teavad sind sellest ajast, kui sa olid veel noor. 

 

Trenni või huvialasõbrad

Nendega oled sa kohtunud trennis käies või mõne huvialaga tegeledes. Sellised sõprussuhted ei jää kogu eluks kestma aga ka neil on tähtis roll meie vaimse heaolu juures. Nad tekitavad ühtekuuluvustunde ja toetavad sind mõnel eluperioodil. 

 

 


Töösõbrad

Töösõbrad on need, kes toetavad sind emotsionaalselt, aitavad tuju hoida ning kuulavad su muresid ja probleeme. Isegi, kui mõnega nende seast kaotad sa kontakti peale töökoha vahetust, mõistab töösõber raskusi, millega sul tuleb tegemist teha ja toetab sind paremini, kui ükski teine sõber seda teha saaks. 


Ühe eluetapi sõbrad

Tegemist on sõbraga, kellega sind midagi ühist sidus. Näiteks ootasite te esimest last koos või lahutasite samal ajal ja otsisite saatusekaaslasi, kellega oma muresid ja rõõme jagada. Teiste kogemustest ja õpetustest on teinekord palju kasu. Erinevatel eluetappidel vajame me erinevaid sõpru, kes mõistavad paremini seda, mida me läbi elamas oleme ja kellel tuleb tegemist teha samade raskustega nagu meil endil.

 

 


Kommentaare ei ole