{ads}

HIDE

Viimased

latest

Toiduained, mis aitavad tselluliidist vabaneda

  Spordiga tegelemine on hädavajalik, kui sa tahad ilusat ja trimmis keha aga ka toitumisel on tselluliidist vabanemise juures oma...


 

Spordiga tegelemine on hädavajalik, kui sa tahad ilusat ja trimmis keha aga ka toitumisel on tselluliidist vabanemise juures oma roll mängida. 

Paprika, ananass ja munad... Tegemist on rasva põletavate toiduainetega, mis sisaldavad lugematul hulgal kasulikke ühendeid, mis omakorda aitavad sul kaalu kaotada ning tselluliidist vabaneda. 

Nimelt on need toiduained diureetilise või keha puhastava toimega, mis aitavad alal hoida lihasmassi.

Seega tuleb sul ilusa figuuri nimel süüa rohkem selliseid toite, mis parandavad vereringet, seedimist ning põletavad rasvu, samal ajal lihaseid säilitades.

Sellepärast tuleb sul vältida nii palju, kui võimalik, soola (eriti seda soola, mida toiduained sisaldavad) ning süüa rohkem kiudaineid ning kaaliumi sisaldavaid aineid. 

Lisaks sellele tuleb sul hakata võimaluse korral kaloreid lugema ehk siis vähendada oma päevast kaloritekogust, eelistades rasvaste toitude asemel madala glükeemilise tasemega toite.

 

 

 

Munad

Munad on head valguallikad, sisaldades ka vajalikke aminohappeid, D vitamiini. Munad aitavad kaasa keha energia kulutamisele, hoiavad lihaseid. Lisaks sellele aitavad munad kehal liigsetest kilodest ning rasvast vabaneda.  

 

Lõhe

Lõhe aitab kaasa organismi normaalsele funktsioneerimisele, ta sisaldab palju magneesiumit, kaltsiumit, rauda, tsinki, kaaliumit, vaske, seleeni ja fosforit.  Lõhe aitab rasva põletada, hoiab lihaseid ning soodustab energiakulu söömise käigus, hoides ära kaalutõusu.

 

Porrulauk

Porrulauk sisaldab rohkelt A, C ja E vitamiini, tegemist on ühe kõige kalorivaesema köögiviljaga. Porrulauk aitab keha mürkainetest puhastada. 

 

Paprika

Paprika on diureetilise toimega ning aitab rasvu põletada. 

 

Ananass

Ananass aitab vedelikupeetuse puhul. Lisaks sellele sisaldab ananass vitamiine (A, C ja E) ning bromelaiini, millel on rasva põletav toime. Ananass aitab keha ka mürkainetest puhastada, parandab seedimist, hoiab ära veepeetust ja võitleb tselluliidi vastu. 

 

 


Sibul 

Sibul aitab vedelikupeetuse vastu ning on keha puhastava toimega. Samuti stimuleerib sibul seedesüsteemi tööd ja alandab veresuhkru taset.

 

Varsseller

Varsseller on üks diureetilisema toimega köögiviljadest. Lisaks sellele parandab varsseller seedimist, on lahtistava toimega, soodustades rasvade ainevahetust ning aitab tselluliidi vastu. 

 

Teraviljad ning seemned

Chia seemned, must riis, seesamiseemned ning muud seemned ja teraviljad on head antioksüdantide allikad. Takistades rasvade ja süsivesikute ladestumist organismis, aitavad seemned ja teraviljad tselluliidi vastu võidelda.

 

Sidrun

Sidrun on tõeline figuurisõber, soodustades rasvade põletamist tänu sidrunhappele, mida ta sisaldab.  Sidrun aitab kaasa paremale seedimisele ning võitleb tselluliidi vastu.


Petersell

Petersell aitab keha puhastada ja on diureetilise toimega. Aitab tselluliidi vastu.

 

Roheline tee

Roheline tee on keha puhastava toimega, antioksüdantne, diureetiline ning salendav.  Roheline tee aitab rasvade ladestumise ning veepeetuse vastu.

 

Sojapiim 

Ekspertide sõnul aitab sojapiima joomine saledaks saada ning tselluliidist vabaneda. Sojapiim sisaldab rohkesti taimse päritoluga valku, vitamiine ning mineraale. Lisaks sellele sisaldab sojapiim aminohapet, mis tagab lihaste hea tervise ning aitab tselluliidi vastu.


Kurkum

Kurkum teeb imesid. Kurkum aitab kehal vabaneda mürkainetest ning aitab tselluliidi vastu.

 

 






 

 


 

 

 

 



 


 

Foto : unsplash / Hanna Balan

 

Kommentaare ei ole