{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sa oled pinges, sest sind ei hinnata ega kuulata piisavalt. Mis oleks, kui hoolitseks iseenda eest sama palju, kui teiste eest?

foto : unsplash / Taylor Smith      Hommikul ärgates vaevab...

foto : unsplash / Taylor Smith

 

 

 Hommikul ärgates vaevab sind juba väsimus ja kurnatus nagu oleks öö olnud liiga lühike ja möödunud liiga ruttu. Kas sa üldse magasid või pani ainult silmad hetkeks kinni? Ja aega on nii vähe. Vaja ruttu ennast valmis sättida, pere eest hoolitseda ja tööle joosta. 

Hommikusöögiks lauda kattes katsud kiiresti veel kord üle mõelda, mis tänase päeva jooksul ära tuleb teha ja mida kindlasti ära ei tohi unustada. Kellega tuleb kokku saada ja kellele peab helistama. 


Aga sina ise? 

Sa oled emotsionaalselt kurnatud, tegeledes mitme asjaga korraga, joostes niimoodi hommikust õhtuni, katsudes kinni pidada kiirest päevakavast. Nagu seisnekski selles kogu sinu elu. Mitte keegi ei näe seda, mitte keegi ei saa aru, kui suurt pingutust see kõik sinult nõuab. 

 

 

Sa katsud pettumust ja kibestumust oma peas maha suruda ega lase negatiivseid mõtteid ligi. Mis oleks, kui hoolitseks nüüd iseenda eest sama palju, kui teiste eest? Ilma, et sa muutuksid liiga egoistlikuks ja enesekeskseks aga nii, et sa hakkaksid lõpuks ometi ennast rohkem väärtustama ja hindama ja teeksid oma kiires elus enda jaoks natuke ruumi. Sa oled alati jätnud ennast kõige viimasele kohale, mõteldes enda peale alles siis, kui oled kõikide teiste jaoks kõik juba ära teinud. Kas sa leiad, et oled väärt natukene oma tähelepanu? 

Miks sa ei oska ennast armastada nii nagu sa pead teisi kalliks? Sa jõuad hoolitseda oma sõprade ja oma lähedaste eest, tunned huvi, et teada saada, kuidas teistel läheb. Aga sina ise? Sa ei pea tundma ennast süüdi, kui sa ei jõua ega suuda teha teiste jaoks nii palju, kui sa tahaksid. 

 

 


Mõtle oma soovide peale

Kuhu su eneseohverdus sind lõpuks viib? Millisele altarile sa jõuda tahad? Kas sa arvad, et oled selle võrra parem inimene teiste silmis? Niimoodi, iseennast unustades? On see tõesti ainuke viis, kuidas teiste silmis tõusta paremale kohale? Mis oleks, kui sa vaataksid nüüd ka iseennast natukenegi parema pilguga? 

Tegelikult on kõik sinu pinged, mida sa tunned, saanud alguse sellest, et sul on tunne nagu ei hinnata, ei kuulata, ei austata ega tunnustata sind piisavalt. Sa kurnad ennast ja oma jõu ära, hoolitsedes hommikust õhtuni teiste eest. Ja täidad oma südame pettumuse ja kibestumusega, sest sa ei näe sellist tänu nagu sa oleksid oodanud kõige selle eest, mida sa oled teinud. 

 

 

Aga kas sa üldse oled neile öelnud, millised on sinu soovid? Kas sa üldse tead, mida sa tegelikult tahaksid? 

Soovid ei ole kapriisid, mille pärast sa peaksid häbenema. Soovid ja vajadused on see, mis on sinus sees ja mis aitab sul edasi elada ja viia oma plaane ellu. Siin ei ole tegemist millegi tahtmisega, mis on muutuv ja ajutine, sageli ka pealiskaudne. Soovid ja vajadused on meie loomuses. 

Õpi iseennast paremini tundma ja tundma ära ka oma soove ja vajadusi, see on esimene samm, mis aitab sul enda eest paremini tundma õppida ilma süütundeta. 

Mine loe mõnda head raamatut nüüd. 

Kommentaare ei ole