{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis näitavad, et su suhe on ühepoolne

    Foto : unsplash / sarandy westfall Kas sul on mõnikord t...

 

 

Foto : unsplash / sarandy westfall

Kas sul on mõnikord tunne, et sina üksi pingutad kogu aeg? Et sina oled see, kes ainsana kõige peale mõtlema peab, kes kõike organiseerib ja teeb? Kas sul on tunne, et teine inimene isegi ei mõista sind? Võib-olla oled sa siis ühepoolses suhtes. 

Kahe inimese vahelises suhtes - on siis tegemist tööalase, sõprade vahelise või armusuhtega - on ja jääb kõige olulisemaks omavaheline suhtlemine. Samuti oskus teist inimest kuulata ning loomulikult usaldus, mille abil on võimalik ehitada üles normaalseid aluseid, mida iga suhe vajab. 

Sageli aga juhtub, et üks inimene peab kõik tegema ja pingutama topelt nii vaimselt, emotsionaalselt, kui füüsiliselt. 

Seda võib juhtuda mõnikord ja tegemist võib olla ajutise nähtusega, näiteks siis, kui ühel kaaslastest on kiire periood elus või kannatab ta stressi all. Võib ka juhtuda, et sina ise teinekord ei jaksa ja lased oma elukaaslasel kõik teha, nii kaua, kuni sa end jälle paremini tunned. Kui sellist asja tuleb ette aeg-ajalt, ei ole sellel määravat tähtsust. Kui see muutub aga juba harjumuseks, siis on tegemist ühepoolse suhtega. Ja sellist asja võib ette tulla jälle nii armu-, kui tööalastes ja sõprade vahelises suhtes. 

Kui su suhe on ühepoolne ja sa ei võta midagi ette, et seda muuta, siis on tegemist sõltuvusega teisest inimesest, see tähendab, et sa oled valmis kõigeks selleks, et teisega koos olla. Kui mõnda aega see olukord võib sulle sellisel moel sobida ja sa tunned ennast armastatuna, siis pikema aja jooksul võib see siiski mängida su enesehinnangul ja põhjustada kannatusi. 

Kui sa tunned, et ainult sina pingutad ja teine inimene mitte midagi ei tee, siis peaksid sa mõtlema oma elu üle järele. Kas see suhe ikkagi toimib sellisena nagu ta on? Räägi sellest avameelselt oma kaaslasega ja vaata, mida tema arvab. Kui ta ei kavatsegi ennast muuta ega näe, milles probleem on, siis pead sa ise midagi tegema, sest see suhe ei ole normaalne. Millised märgid viitavad ühepoolsele suhtele? 


Sa ei ole tema jaoks tähtis

Oma sõprade jaoks leiab ta iga hetk aega. Sinu jaoks siis, kui tal midagi paremat teha ei ole. Kui ta on leppinud midagi kokku sinuga, võib ta viimasel hetkel täiesti vabalt öelda, et ta tegelikult ikkagi ei saa, sest ühel ta sõpradest on kiiresti midagi vaja. Tal ei ole sind vaja. Sinul on teda vaja. On see suhe ikka väärt kõike seda, mida sa teed tema jaoks? 

 

Sul on tunne, et kui sina midagi ei tee, siis läheb ta su juurest minema

Sina üritad kogu aeg hoida teda huvitatuna. Sina oled see, kes otsib jututeemasid. Kui sa talle ei kirjuta, kui sa ei küsi, kuidas tal läheb, siis ei annagi ta elumärki. Sest ta teab, et sa nagunii otsid ise kontakti temaga. Sind aga teeb see kurvaks ja kui ta sulle pole terve päeva jooksul kirjutanud, paneb see sind muretsema. 

 

Sa leiad talle vabandusi

Sa oled valmis kõikideks järeleandmisteks, sa otsid kogu aeg kõige pärast vabandusi, sa leiad vabandusi ka tema käitumisele. Sa üritad teha nägu, et kõik on teie vahel korras ja oled valmis nahast välja pugema, et ta ometi näeks, kui tähtis ta sinu jaoks on. 

 

Ühepoolne suhtlemine

Kui tema sinuga räägib, oled sa alati valmis teda ära kuulama, mõnikord jätad isegi oma toimetused pooleli selle jaoks. Kui sina temaga räägib,  kuulab ta sind ühe kõrvaga, lugedes samal ajal oma telefoni või vaadates telekat. Sa võid talle rääkida oma tunnetest ja mõtetest aga ta isegi ei vasta sulle. Või, kui vastab, siis lühidalt ja andes märku, et see teda ei huvita. Ja üldse on tal kogu aeg kiire ja tal pole aega. Täielik huvipuudus sinu isiku vastu. 

 

 

Tema soovid on kõige tähtsamad

Sina teed kogu aeg midagi, et tema end hästi tunneks ehkki mõistusega saad sa aru, et tema peaks hoopis pingutama. Sa isegi ei mõtle enam sellele, mida sina vajad või mida sina ise tahaksid, sest sa katsud kogu aeg talle meele järele olla, tehes kõik, mida tema tahab.

 

Sa õigustad ta käitumist

Ikka ja jälle leiad sa õigustusi tema käitumisele, isegi sellele, et ta sinu vastu huvi välja ei näita või sinu eest ei hoolitse. Tegelikult ta ju ei ole selline, raske lapsepõlv, hea süda, mida ta kõigile ei näita, tegelikult, kui teda lähemalt tundma õppida... 

 

Sa tunned end täiesti tühjaks pigistatuna peale seda, kui oled temaga koos olnud

See on märk, et teie suhtes on midagi korrast ära. Peale seda, kui sa oled temaga koos olnud, pole sul enam jõudu ega jaksu, sa oled nagu tühjaks pigistatud sidrun ja vastu ei saa sa mitte midagi. 

 

Sa ei tunne ennast kindlalt temaga koos

Kord räägib ta ühte, siis teist ja sa ei tea päris täpselt, kui kaugel teie suhe on ja mida ta sinu vastu tunneb. Sa näed, et ta on kogu aeg mujal, isegi siis, kui te olete koos.  

 

Sina planeerid kõik, organiseerid kõik, teed kõik

Ja sa teed seda üksi. Teda ei huvita miski ja ta pole omalt poolt midagi välja pakkunud. Kui sina midagi ei tee, siis jääbki kõik sinnapaika.


 


 

 


 

Kommentaare ei ole