{ads}

HIDE

Viimased

latest

Märgid, mis ennustavad peatset lahkuminekut paarisuhtes

  foto : unsplash  / Al Helmes    Kas sinul on ka viimasel ...

 

foto : unsplash  / Al Helmes

 

 Kas sinul on ka viimasel ajal tekkinud tunne, et kui palju sa ka ei pingutaks, mitte miski ei aita, sa ei ole enam oma kaaslasega ühel lainel ja probleemid tekivad täiesti tühistest asjadest? Ameerika suhteekspert Tim Polinder selgitas oma intervjuus ajakirjale Today, millised märgid annavad märku peatsest lahkuminemisest. Otse loomulikult ei maksa ka ära unustada, et iga suhe on erinev.


4 märki, mis ennustavad peatse lahkuminekut

Kuna igas paarisuhtes tuleb ette probleeme, siis ei olegi alati lihtne aru saada, millised märgid viitavad sellele, et paarisuhe on läbi saamas. Kim Polinder koostas nimekirja märkidest, mis aitavad sul välja selgitada, kas su suhe on läbi saamas või mitte. 

 

Pidev kaitsepositsioonil olemine

Spetsialisti sõnul mõjub pidev kaitsepositsioonil olemine suhtele hävitavalt. Kui su kaaslane ei ole millegagi rahul ja sulle sellest räägib, siis aruta seda parem nii, kas see, mida ta ütleb, on tegelikult ka nii ja kui, siis katsu teda paremini mõista ja tunnista oma viga, selle asemel, et tunda end nagu teine teeks sulle liiga. Tavaliselt on nii igas paarisuhtes, et kumbki pool katsub ennast kaitsta iga hinna eest, mõtlemata sugugi teise poole peale. Ja tavaliselt kaob sellisel puhul jutuajamistest vähimgi empaatia ja kaastunne teise vastu. Vähimgi soov mõista.

 

 


Pidev kriitika

Kas sa kritiseerid kogu aeg oma kaaslast? Kim Polinder'i sõnul mõjub igasugune kriitika suhtele mürgiselt ja on esimene märguanne, mis annab mõista omavahelisest halvast suhtlemisest. Sama hävitavalt mõjub liigne kritiseerimine, pidev vigade leidmine ja alusetute süüdistuste tegemine. Konstruktiivses suhtlemises ei ole kohta sellisele lausele nagu :" Sa ei vii kunagi prügikasti välja!".


Kidakeelsus

Mõnikord öeldakse, et vaikimine on kõige parem vastus. Mõnikord võib see olla aga märk täielikust ükskõiksusest, mis on aja jooksul tekkinud. 


Põlgav suhtumine partneri vastu

See on ilmselt kõige ohtlikum märk, mida kutsutakse ka suhte tapjaks. Aguses tekib põlgus, seejärel salaviha. Sellisel puhul tuleb õppida paremini oma tundeid väljendama selle asemel, et kasutada passiiv-agressiivset suhtlemist. 

Kui sul on tunne, et su suhe on läbi saamas, siis võib aidata see, kui te õpite omavahel paremini suhtlema. Kõik need märgid on tegelikult tagasihoitud tunded, mida inimene ei ole saanud väljendada. 




 


Kommentaare ei ole