{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas anda külalistele viisakalt mõista, et aeg on minema hakata

  foto : unsplash / mona Masoumi   Mida siis teha, kui sa o...

 

foto : unsplash / mona Masoumi

 

Mida siis teha, kui sa oled kutsunud inimesed külla, kes hoolimata hilisest kellaajast ei kavatsegi ära minna? Kuidas anda viisakalt mõista, et aeg on koju minna? 


1. Ära too enam midagi lauale ja ära serveeri külalistele juurde

Kui külalised on kutsutud, on ikka laua peal joogi- ja söögipoolist. Alkohol panebki sageli inimesi kellaaega unustama, sest juttu jätkub kauemaks. Hoolitsedes selle eest, et külaliste klaasid oleksid kogu aeg täis, annad sa neile mõista, et nad võivad jääda ja sul on nendega tore. Kui aga laual enam midagi süüa ei ole ja klaasid on tühjad, on see märguandeks, et aeg on minema hakata.


2. Palu mõne sõbra abi

Kui su külaliste seas on mõni lähedane sõber, siis palu tema abi. Vähemalt võid sa tema vastu olla siiras ega pea keerutama. Ütle talle, et aeg on nüüd juba sealmaal, et igaüks läheb oma koju. Kui sõber näitab eeskuju, innustab ta ka teisi lahkuma. Ütle talle, et ta tõuseks viie minuti pärast püsti, ütleks, et tore oli aga nüüd on aeg minna, sest kellaaeg on hiline. See motiveerib ka teisi lahkuma. 




3. Hakka koristama

See on ju sinu kodu. Hakka lauda koristama ja vii nõud ära. Selle peale peaksid külalised ka tõusma ning pakkuma oma abi, aidates sul koristada. Keera samuti muusika vaiksemaks, ka see on märguandeks, et aeg on koju minna.


4. Uuri, kuidas külalised koju saavad

See on selline süütu küsimus, mille sa võid nii muuseas poetada vestluse käigus, eriti siis, kui su külalised on alkoholi tarbinud. Kui külalised kavatsevad mõne transpordivahendiga koju minna, tuleta neile meelde, et viimane buss või rong läheb varsti. See on viisakas viis, kuidas meelde tuletada, et nad ei jääks sinu juurde elama. 


5. Tuleta üllatunud häälega meelde, mis kell on

"Oi, mis kell juba on, ma ei pannud tähelegi, kuhu see aeg küll kadus! Ma ei märgandki, et kellaaeg on juba nii hiline!". Ka see on märguanne, mis peaks peaks su külaliste reaktsiooni esile kutsuma. Enamik peaks aru saama, mida sa öelda tahad ja hakkama sättima. Teised pakuvad võib-olla minna edasi istuma lähimasse baari. Kolmandad võivad otse küsida, ega nad sind ei sega, sellisel puhul on parem jääda ausaks. 


6. Näita välja, et sa oled väsinud

Haiguta näiteks. Kui su külalistel on sinust natukenegi kahju, siis nad saavad aru, et sa oled väsinud ja aeg on lasta sul puhata. Kui nad ei märganud seda, et sa haigutasid, siis räägi, et sind vaevab hetkel suur väsimus ja mis sul kõik järgmisel päeval teha vaja on. Ja kui nad ikka aru ei saa, siis tõuse püsti ja ütle, et koristaja on ka inimene.

Kommentaare ei ole