{ads}

HIDE

Viimased

latest

10 aastat nooremaks : spetsialisti soovitused

foto : unsplash / William Farlow     Harvardi ülikooli biol...

foto : unsplash / William Farlow

 

 

Harvardi ülikooli bioloog, 53-aastane David Sinclair näeb 10 aastat noorem välja just tänu nendele nippidele, mis aitasid tal pidurdada vananemist. 

Kella tagasi keerata ei saa, samuti on võimatu vananemist takistada. Küll aga on võimalik tänu igapäevapäevastele harjumustele pidurdada vananemise mõju organismile. Harvard'i ülikooli professor Davis Sinclair kinnitab, et just tänu nendele nippidele on tema bioloogiline vanus nüüd 43 ja mitte 53-aastat nagu passis kirjas. 


4 nippi, kuidas saada 10 aastat nooremaks?

30ndates eluaastates ei elanud David Sinclair sugugi tervislikku elu, ta sõi ja jõi palju rohkem, kui vaja. Kui ta sellest ise aru sai, muutis ta oma käitumist. 

David Sinclair'i enda sõnul on ta biloogiline vanus vähenenud viimase kümne aasta jooksul ja ta on veendunud, et elab 10 aastat rohkem kui siis, kui ta poleks oma eluviise muutnud. Tema sõnul läks sellise tulemuse saamiseks vaja muuta ainult nelja harjumust. 

 

 


  • Teha sporti vähemalt 3 korda nädalas. David Sinclair võitleb istuva eluviisi vastu, mis soodustab ülekaalu ja enneaegset vananemist, tehes spordi vähemalt 3 korda nädalas. Tema treeningukavasse kuulub jooksmine, kõndimine, jalgrattaga sõitmine ja ujumine. 
  • Teha vahelduvpaastu. David Sinclair piirab kalorite tarbimist mõne aja jooksul. Mitmed teaduslikud uuringud on tõestanud vahelduvpaastu kasulikkust tervisele. Vahelduvpaast aitab veresuhkru taset paremini kontrolli all hoida ning hoida ära mõningate haiguste teket. 
  • Juua kaks korda päevas Matcha teed. Matcha tee on põletikuvastase toimega, sisaldades vähki ja teisi haiguseid ennetavaid aineid.
  • Vältida stressi ja rumalaid inimesi (idioote). Selleks, et terveks jääda ja elada kaua, tuleb hoida oma stressi taset kontrolli all. Selle jaoks tuleb võtta aega puhkamiseks ja olla lihtsalt rahulikult päeva jooksul ning hoida eemale rumalatest inimestest. 


Et hästi vananeda seisa kontorilaua taga püsti ja käi saunas

 

 

Lisaks sellele soovitab David Sinclair vaadata üle oma toidulaud. Eelistada rohkem orgaanilisi puu- ja köögivilju, mis on kasvatatud looduslikult, ilma pestitsiidideta. Lisaks matcha teele, kasutab David Sinclair palju oliiviõli igapäevase toiduvalmistamise juures, mis sisaldab rohkelt kasulikku oomega-3 rasvhapet. Samuti leiab ta, et alkoholi ei tohiks tarbida rohkem, kui üks klaas nädalas. 

Istuva eluviisi vastu võitlemine on samuti üks võimalus vähendada oma bioloogilist vanust. Ta soovitab sellist kontorilauda, mille taga saab püsti seista. Nii saab inimene töötamise ajal rohkem liigutada ning hoida ära istuva eluviisiga kaasnevaid probleeme. Lisaks harjutuste tegemisele kolm korda nädalas, soovitab David Sinclair käia trepist selle asemel, et minna liftiga. Ning samuti kiidab professor sauna kasulikkust, tema ise käib iga nädal saunas 20-minutit  korraga. Tema sõnul mõjub saun hästi südame-veresoonkonna tervisele.



Kommentaare ei ole