{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks paljudele naistele meeldivad nartsissistlikud mehed?

    foto : unsplash / Hassan Vakil  Kui sina oled ka kogu a...

 

 

foto : unsplash / Hassan Vakil

 Kui sina oled ka kogu aeg pidanud pettuma meestes oma elus, siis on see artikkel sulle. Tõenäoliselt on kohtumise alguses kõik olnud ilus ja kena. Inimene on näidanud end kõige meeldivamast küljest, olnud võluv ja viisakas, tähelepanelik ja hooliv. Aga siis ühel hetkel hakkab olukord muutuma, ta hakkab sulle märkusi tegema, kritiseerib, kontrollib su elu, solvab sind, süüdistab, hakkab keelama ja lubama vastavalt oma soovile. Selge näide, et tegemist on mürgise suhtega. Kui sa komistad korra oma elus sellise inimese otsa, siis pole hullu, seda võib igaühega juhtuda. Teist korda mõtled sa ise ka, et ilmselt sul ei vea. Aga kolmas kord  hakkab nagu juba palju saama. Kui sa kogu aeg satud samasuguste inimeste otsa, siis võib olla on asi hoopis selles, et miski tõmbab sind nende poole. Me ei hakka siin kedagi süüdistama. Sest tegelikult on olemas kindel põhjus, mis tõmbab naisi selliste meeste poole.    

Enne aga teeme kindlaks, millised märgid viitavad sellele, et tegemist on mürgise suhtega. Näiteks suhte alguses on inimene väga meeldiv. Hoiab sind ja kannab lausa kätel. Ta näitab end kõige meeldivamast küljest ja teeb kõik, et sulle meeldida. Niipea aga, kui ta on sind kätte saanud, muutub ta korrapealt. Ta muutub kannatamatuks ja hakkab vähehaaval su elu kontrollima. See, mis peaks sind ettevaatlikuks tegema, on see, et tal nagu puuduks üldse kaastunne sinu vastu. Ta näeb ainult iseennast, mõtleb ainult iseendale ja sinu tunded ei loe talle enam. 

Aga kui ta oma loomuses nii halb on, miks ta siis sulle meeldib? Sellepärast, et temas on midagi tuttavlikku. Meie enda alateadvus tõmbab meid alati nende poole, kes meenutavad meile kedagi, tegemist on mugavustsooniga. Ehk siis teisisõnu, kuna su aju tunneb temas midagi tuttavat ära, usaldad sa teda. Ainuke probleem seisneb selles, et alateadvus ei suuda vahet teha heal ja halval. Ja selle tõttu satudki sa ikka ja jälle halbade inimeste otsa. Ja mis on veel hullem, on see, et tegelikult meid tõmbab nartissistlike inimeste poole ehkki meie neid ei huvita. 

 Aga kuidas jääb nartsissistist lapsevanemaga? Laste esimesed suhted on ikka vanematega. Ja selleks, et näha, et suhted ühe või teise vanemaga pole normaalsed, läheb ikka väga palju aega. Probleem seisneb selles, et isegi, kui vanema käitumine ei meeldi või teeb haiget, on lihtsam ikka probleemi eirata. Elu sellise vanemaga jätab oma jälje aga ka kõigisse teistesse suhetesse. Väga raske on sellisest nõiaringist välja tulla, mis on meid aastate jooksul vorminud ja mõjutanud ning millesse me suhtume, kui normaalsusesse. Ja selle tõttu inimene hakkabki otsima armastust nende juurest, kes armastada ei oska.

Kommentaare ei ole