{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida teha, kui sulle ei meeldi elukaaslase tehtud kingitused üldse ja kui sul on raske oma pettumust varjata

     Sa nägid nii palju vaeva, et talle kingitust leida. Tellisid selle ei tea kust kaugelt ja ootasid õhinaga, et see kingitus ko...

 


 

 Sa nägid nii palju vaeva, et talle kingitust leida. Tellisid selle ei tea kust kaugelt ja ootasid õhinaga, et see kingitus kohale jõuaks. Pakkisid ilusti ära. Organiseerisid õhtusöögi küünlavalgel ja su silmad särasid, kui sa oma kingituse talle üle andsid. 

Ja siis kui tema oma kingituse sulle üle andis kohmetult, sest ta sai ise ka aru, et oli viimasel hetkel kusagilt poeriiulilt midagi kaasa haaranud, ei suutnud sa oma pettumust varjata. Südamesse lõi torge, käed hakkasid värisema ja pisarad tikkusid vägisi silma. Kangelaslikult püüdsid sa edasi naeratada aga tahtmatult tuli lausa üle huulte: "See ongi see kingitus või?".

"No ma mõtlesin, et... " hakkas mees midagi vabanduseks ümisema. Sa ei suutnud talle silma vaadata ja selleks, et oma pettumust varjata, tõusid sa püsti ja hakkasid asjalikuks: "No hakkame siis sööma, muidu jahtub ära".

 

 

Tuleb tuttav ette? 

Mida teha sellises olukorras, kui kaaslase kingitus sulle ei meeldi? Kas sellest tuleks talle rääkida kohe, sest nagunii paari nädala pärast tuleb võimalusi mitu, et seda talle meelde tuletada ja nina alla hõõruda.

Kõigepealt arutame asja läbi. Miks sulle see kingitus ei meeldi, mis ta sulle tegi? Kas sellepärast, et see on mingi odav vidin, millega sul pole midagi peale hakata? Ja et sa leiad, et su partner ei väärtusta sind piisavalt kinkides sulle selliseid asju. Või pole sul sellise kingitusega midagi teha, võib-olla on tegemist mõne töövahendiga või liiga suure või väikese riideesemega. Või tundub sulle, et see kingitus on lihtsalt kole?

Katsu kõigepealt võtta rahulikult. Võib-olla ei olnud su kaaslasel õrna aimugi, et sa tema kavatsusi halvasti tõlgendad. Kui tavaliselt ta kuulab sind alati ära, investeerib teie suhtesse ja pingutab, et sulle meele järgi olla, siis unusta see kingitus üldse ära, no juhtus kord, mis siis ikka ja ära riku tervet õhtut sellepärast ära. Neela oma pettumus alla ja ära hakka talle etteheiteid tegema.

 

 

Kui see kingitus sulle aga tõelist pettumust valmistab, millest sa kuidagi üle ei saa, siis räägi oma kaaslasega. 

"Ma ei tea, kas sul on selle kingitusega mingi oma mõte või tahad sa mulle midagi läbi selle öelda või ma eksin? Kas sa leiad, et ma olen meie kodu hooletusse jätnud või võtnud kaalus liiga palju juurde? Räägime sellest otse, mis siin ikka keerutada."

Nii saate te omavahelised arusaamatused selgeks rääkida ja ei jäta asju õhku rippuma, kui te katsute koos lahendusi leida. Ikka parem, kui omaette nurgas mossitada. 

foto : unsplash / Kira auf der Heide

Kommentaare ei ole