{ads}

HIDE

Viimased

latest

Mida teha, kui mees ei hoolitse enam üldse oma välimuse eest?

     Mees oli enne kena ja hoolitses enda eest, nüüd juba aastaid käib samade vanade ja kulunud riietega kodus, sest uute riiete o...

 


 

 Mees oli enne kena ja hoolitses enda eest, nüüd juba aastaid käib samade vanade ja kulunud riietega kodus, sest uute riiete ostmine pole enam tema asi. Sulle ei meeldi sugugi, et ta on end niimoodi unarusse jätnud aga sa ei tea, kuidas seda talle öelda. 

 

  • Miks sa pead temaga sellest rääkima

Peale pikki kooseluaastaid ei ole välimus enam kõige olulisem armastuse juures. Ometi näitab enda eest hoolitsemine välja elementaarset viisakust teise inimese suhtes, see on nagu sõnum, millega sa ütled, et sa tahad ikka veel teisele meeldida. Ja ilmselt selle tõttu sa tunnedki, et ta ei hooli enam ei sinust ega sinu arvamusest.

 

  • Kasuta õigeid sõnu

Ilmselt ei aima su kaaslane seda, mida sa tema käitumisest arvad. Sellepärast sul tulebki temaga seda arutada ilma, et ta sellest valesti aru saaks. Selle asemel, et teda süüdistada: " sa oled kasimata, must ja ei hoolitse enda eest enam üldse!", parem kiida teda : "sa oled nii ilus just selle särgi või nende pükstega!". Kui sa teda kogu aeg positiivselt kiidad ja julgustad, siis võtab ta suure tõenäosusega end ise käsile ja hakkab pingutama rohkem.

 

  • Kui ta ei reageeri
Kui ta aga tõesti ei reageeri ja midagi ei muutu, kui ta oma välimuse veelgi rohkem hooletusse jätab, siis võib-olla on tal depressioon. Paljudel inimestel on raske leppida aastate möödumisega, millest ei saa üle ega ümber, võib-olla on ta käega löönud, sest ta ei oska enam näha endas midagi ilusat ega huvipakkuvat ja selle tõttu ei tahagi enam enda eest hoolitseda. Sellisel puhul ütle talle, et sa oled mures ja katsu muuta tema mõtlemist paremaks.
foto : unsplash / Giorgio Trovato

Kommentaare ei ole