{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hoia ennast ja oma südant selliste meeste eest

    ...

 

 

foto : unsplash / Dillon Chook

Nutimees

Te olete omavahel ühenduses läbi arvuti ja telefoni. Käega sa teda katsuda ei saa aga pole hullu. Teie vahel susiseb midagi. Teil on tekkinud regulaarne kirjavahetus. Aga kõige rohkem saadate te teineteisele sõnumeid. Ta on selline virtuaalne sõber. Mõnikord olete te ikka kokku ka saanud. Aga rohkem toimub kõik ikka virtuaalsel pinnal. Tal on osavad sõrmed. Vähemalt selleks, et sulle vastuseid toksida. Ja jalust nõrgaks võtvaid kirju saata. Ta liigutab su südant, teab, kuhu nupule vajutada... jutt käib muidugi tema telefonist. Päeval ja öösel saadate te teineteisele kirest nõretavaid ja armastusest pakatavaid kirju. Kahemõttelisi sõnumeid ja südametega smailisid. Kui sa loodad, et ühel ilusal päeval hakkate te päris elus kohtuma, siis looda sa! Enne nutiajastust käisid temasugused ööklubides naisi jahtimas. Nüüd suhtleb ta kõikidega internetis täiesti vabalt. Ava oma silmad ja pane kõik ekraanid kinni. Kui su ilus mees kohe su akna alla serenaadi laulma ei tule, siis kustuta ta oma kontaktide seast ära. 

 

Parasiit

Muidu on ta armas aga veedab liiga palju aega sinu diivani peal. Sina käid tööl, tema otsib tööd. Sina teenid raha, tema kulutab. Sina oled ikka samas kaalus, tema võttis 15 kilo juurde. Sina unistad pulmadest, tema tahab mängida videomänge. Sa ei saa endale valetada, sest ta on sulle koorem kaelas. Sina tahad pere luua ja lapsi saada aga samas on sul tunne, et sul on juba poeg. Mis sest, et ta on 31-aastane. Mida siis teha, jätta ta maha? Visata välja? Sa ei tea ise ka. Sest oma südamepõhjas on sul tema vastu tunded - teil on mõned ilusad mälestused - ja sa saad aru, et ajad on rasked. Kas tänapäeva naised on liiga nõudlikud? Tahad õiget vastust teada saada, mida sa tegema peaksid? Kutsu sõbrannad kokku, tehke mõned kokteilid ja seejärel teata, et sa otsustad oma mehe maha jätta. Kui su sõbrannad sellepeale käsi plaksutavad ja sind õnnitlevad, siis tead sa, mida sa tegema peaksid.

 

 

Sentimentaalne kurjategija

Ta on natuke eriline: salapärane, tujukas, seksikas. Ja sulle ta meeldib. Sa langed tema võlude võrku ilma, et ta peaks sind eraldi paluma. Kui sulle meeldivad tulised tunded ja kirgede möll, siis temaga saad sa seda kõike ja veel kahekordselt. Ühel päeval armastab ta sind ja lubab sinu pärast alla tuua kuu ja tähed. Järgmisel päeval ta ei taha sind enam näha. Ja ta teeb seda kõike nii andekalt nagu oleks päris näitleja: ta kiidab ja ülistab sind taevani, seejärel külvab etteheidetega üle, mängib ükskõikset ja kättesaamatut. Ta on nagu suvine ilm: kord soe, siis külm. Sina aga tunned end süüdi ja oled veendunud, et sa oled selle kõik ära teeninud. Ja lõpuks oled sa omadega täiesti läbi ehkki su kannatused pole veel lõppenud. Sa pead end vabastama tema võimusest. Katsu minna mõneks päevaks eemale, nii et ta mürk sinuni ei jõua ja leia endale mõni hea südamega mees. Olles temast eemal mõnda aega, tuleb sulle mõistus taas pähe, sest see armastuse skisofreenik ei saa sinu vaimset tervist rikkuda. Võib muidugi juhtuda, et kui sa temaga taas kokku saad, kordub kõik ja sa kaotad pea. Aga siis mine mõnda anonüümsete armastajate ühingusse ja ütle: "Tere, mina olen X ja ma armastan kedagi, kes on täielik lollpea.". Kui sa selle juba välja ütled, paraneb su enesetunne. 

 

Kadunud hing

Ta on ideaalne mees. Täpselt selline, nagu sa unistanud oled. Aga ühel ilusal päeval on ta kadunud. Ometi saite te omavahel nii hästi läbi, ta mõistis sind sõnadeta ja oli hull sinu järele. Ta helistas sulle, te saite kokku, sa hüppasid ta käte vahele, ta embas sind nagu poleks talle enam midagi muud maailmas tähtis ja aeg teie ümber jäi seisma. Täpselt nagu kinos. Sul oli endalgi raske uskuda, et midagi sellist sinuga ja sinu elus aset leiab. Te olite teineteisele loodud. Ja siis korraga - ei kippu ega kõppu. Kui ta esimesel päeval endast märku ei andnud, ei teinud sa suurt numbrit. Teisel päeval saatsid sa talle lühikese sõnumi, et sa mõtled tema peale. Kolmandal jätsid sa teate tema telefonile ja ütlesid, et sa muretsed. Neljandal helistasid sa linna kõikidesse haiglatesse. Viiendal saatsid sa talle juba solvanguid täis kirja. Kuuendal: vaikus. Sa katsud hoida oma eneseväärikust ja avad veinipudeli. Loomulikult võiksid sa teha nagu midagi poleks olnud ja keerata oma elus uue lehekülje. Aga sa ei saa nii lihtsalt seda teha, sa pead midagi sümboolset tegema. Kummid läbi torkama? Ei. Postita tema pilt Facebooki teistele hoiatuseks ja pane ta nimi alla.

 

 

Hea valetaja

Ta oskab nii hästi rääkida, et sa jääd kõike uskuma, mida ta räägib. Ta on lausa sõnasepp, oskab ilusaid lauseid teha, nagu oleks sündinud müügimees või hea draamanäitleja. Ta paneb su kujutlusvõime elama lühikese ajaga. Loomulikult armastab ta sind, tahab ainult sinuga elada ja unistab laste saamisest. Aga mitte sellel aastal. See on tõsi, et ta pole veel oma naisest lahku läinud ja praegu pole õige aeg, sest ta pojal on eksamid ees ja kinnisvaraga on ka praegu sellised lood nagu on, et ei ole õige aeg investeerimiseks. Aga ära võta seda nii südamesse. Küll tema kõik organiseerib. Aga mitte sellel aastal. Sa pead talle ultimaatumi esitama. See ei ole ilus aga sul ei jää midagi muud üle. Ära unusta, et armastust ilma tegudeta ei ole. Seega, kui ta nüüd selle aasta sügise alguseks oma naist pole hoiatanud, et õhus puhuvad uued tuuled, siis lõpeta temaga suhtlemine ära ja ära unusta enne ta naisele rääkida oma olemasolust. Ah sa oled juba seda teinud Sa juba esitasid talle ultimaatumi kaks aasta tagasi? Ja eelmisel aastal ka? Nojah, siis pole midagi teha, siis on sinuga halvad lood. Ja su elu on läbi. Kui sa just muidugi ühel hetkel ise aru ei saa, et sellel mehel pole sinust sooja ega külma, ainus probleem oled sina ise. Mine psühholoogi juurde ruttu. Armastuse terviseks. 



Kommentaare ei ole