{ads}

HIDE

Viimased

latest

Truudusetus : klassikaline skeem

  foto : unsplash / Paolo Chaya    Me teame, millised märgi...

 

foto : unsplash / Paolo Chaya

 

 Me teame, millised märgid viitavad sellele, et üks kaaslane teist petab, nüüd aga on spetsialistid järeldusele jõudnud, et tavaliselt eelneb petmisele klassikaline skeem, mis aitab ette aimata seda, mis juhtuma hakkab. Millega on tegu? 

Ilmselt ongi petmine üks hullematest asjadest, mida paarisuhtes ette võib tulla. Truudusetus võib mitte üksnes hävitada suhte vaid ka inimese enda, keda peteti. Hävitada inimese lootused ja ootused, enesekindluse ja kogu ülejäänud elu. 

Paljud inimesed, keda on kord petetud, ei saa sellest enam kunagi üle. Kogu oma ülejäänud elu kannavad nad seda nähtamatut koormat oma seljas ja hoiavad ennast eemale nii õnnest, kui armastusest kartusest, et peavad jälle midagi sellist üle elama. 

 

 

 

Hollandi teadlased on välja selgitanud, et tavaliselt eelneb petmisele klassikaline skeem

Oma aastatepikkuse uurimistöö ajal jõudsid teadlased järeldusele, et petmine leidis tavaliselt aset peale seda, kui inimene oli hakanud end tundma oma paarisuhtes rahulolematuna. Seega ei olnud ta rahul ei oma kaaslase ega suhtega, ta oli õnnetu ja see oligi ajendiks, miks ta mujale vaatama läks. Ãœldiselt olid õnnetud ja rahulolematud mõlemad kaaslased, mitte ainult see, kes pettis. 

Seega kõik suhteprobleemid : tülid ja vaidlused, arusaamatused ja möödarääkimised, igapäevase eluga kaasaskäiv stress ja pidev rahulolematuse tunne tõukasid inimest minema mujale otsima seda, millest ta puudust tundis. 

Ãœldiselt arvatakse ju, et rahulolematuse tunne tekib alles peale petmist aga nagu uuringud näitavad, oli see tunne juba enne olemas. 

 

 


Kuna tegemist on korduva skeemiga, siis kas see sarnaneb nõiaringile, millest ei saagi lahti? 

Isegi, kui peale petmist mõlemad kaaslased otsustavad anda oma suhtele teise võimaluse, ei pruugi see neid päästa, sest kui enne ei oldud oma suhtega rahul, võib pärast rahulolematuse tunne ajaga veelgi suuremaks kasvada. 

Selle tõttu ongi tõenäoline, et kui inimene kord on juba petnud, petab ta uuesti, sest tal tekib paratamatult taas hetki, mil ta ei ole rahul mitte kellegi ega millegagi. 

Et vähem kannatada praegu ja tulevikus, on parim lahendus lihtsalt minna ära. Või siis kõige optimistlikumad võivad proovida lahendada oma suhteprobleemid ära kohe, kui need tekivad ja mitte oodata liiga kaua.



Kommentaare ei ole